bilgisayar donmaya başladı

HPQ-User
07-09-2010, 16:39   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

dark_machine41 sormuş:
bilgisayar son bikaç gündür donmaya başladı önceden böle bişey yoktu şmdi ise bazen oyundayken bazen normal müzik dinlerken vs donuyo reset atıyorum önceden sabahdan akşama kadar oyun oynardım ekran kartım wardı şmdi yok bir buçuk aydır kartsız kullanıyorum pc yi sorun yoktu bikaç gündür war hdd yi kontrol ettim bad sector yok işlemci boşta %20 kullanımda iken 55 derece

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core 2 quad 2.5ghz 2gb ddr2 800 mhz ram(tek modül)              ga g31m es2l anakart seagate 1tb sata 2 hdd onboard vga  500watt psu

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8 ( )

NoteBook
11-09-2010, 22:59   |  #2  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Merhaba,
Öncelikle bilgisayarınızın cache dediğimiz bölümlerini temizleyin.Bu bölümlerdeki birikintiler bilgisayarın yavaşlamasına neden olur.
Bunun için
1-Önce klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster seçeneğini aktif hale getiri.
2-C:\Documents and Settings\Administrator\Application Data\Microsoft\Office\Recent klasörüne girin ve içerisindeki bütün dosyaları silin.Bilgisayarınızda İnternet Explorer yok ise bu klasör olmayabilir.
3-C:\Documents and Settings\Administrator\Recent klasörüne girin ve içerisindeki bütün dosyaları silin.
4-C:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\temp klasörüne girin ve içerisindeki dosyalardan silebildiklerinizi silin
5-C:\WINDOWS klasörüne girin ve yanında yatık S işareti gibi bir işaret olan uninstal dosyalarını silin.Bu işlemi yaparken dikkat edin.Bu klasör içerisindeki bahsettiğim dosyalar dışındaki başka bir dosyayı silerseniz bilgisayarınız başka bir bölümünde aksaklık çıkabilir.
6-Herhangi bir internet sayfası açın.Araçlar / Özel Verileri Temizle seçeneğini seçin..Açılan küçük ekranda bütün seçenekleri işaretleyin ve Şimdi Temizle deyin.
 
Cache temizliği bittikten sonra,
Başlat/Programlar/Donatılar/Sistem Araçları/Disk Birleştirici programını açın.Ve yönergeleri uygulayarak disk birleştirme işlemi yapın.Bu işlem bilgisayarınızın gücü ve mevcut programların yapısına göre uzun sürebilir.İşlem bitene kadar bilgisayarınızda başka bir program çalıştırmayın.
Yine bu program Başlat menüsünde gösterilen yukarıdaki yolda bulunmayabilir.Bu durumda Denetim Masası bölümünden Program Ekle/Çıkar bölümünde Windows Bileşenleri Ekle/Kaldır bölümüne girerek Sistem Araçları menüsünü aktif hale getirin.
 
Disk Birleştirme işleminden sonra,
Sırası ile,
1-Adaware ile trojen temizliği
2-Sağlam bir virüs tarama programı ile virüs temizliği (Esed olabilir)
3-Spyware ile ajan temizliği yapın.
 
Bütün bunları yaptıktan sonra
Başlat/Çalıştır -> msconfig yazın Enter.
Açılan ekranda gereksiz olan programların çalıştırılmasını pasif hale getirin.
 
Bu işlem de bittikten sonra şahsi tavsiyem olarak,
Başlat/Programlar/Başlangıç bölümündeki bütün programların kısayollarını silin.Bu kısayollar ,programların büyüklügüne göre bilgisayarın açılışında yavaşlamaya neden olmaktadır.

Cömert
12-09-2010, 18:18   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2010

arkadaşlar ben bilgisayarda 3 boyutlu oyun oynarken ekran yeşilleniyor çizgiler oluşuyor ve donuyor bunun bir çözümü var mı??

NoteBook
13-09-2010, 19:38   |  #4  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Ekran yeşillenmesi genelde monitörün bilgisayara bağlandığı kabloda meydana gelen fiziki hasalarlardan kaynaklanır.Bir diğen sorun yine bilgisayara monitörün bağlandığı giriş bölümündeki pin isimli ince demirlerdeki fiziki hasarlardan kaynaklanır.

Erşah
13-09-2010, 20:47   |  #5  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010
Alıntı: NoteBook  
Ekran yeşillenmesi genelde monitörün bilgisayara bağlandığı kabloda meydana gelen fiziki hasalarlardan kaynaklanır.Bir diğen sorun yine bilgisayara monitörün bağlandığı giriş bölümündeki pin isimli ince demirlerdeki fiziki hasarlardan kaynaklanır.
Ekleme olsun. Bide ekran kartının gpu hızıyla oynanmış olabilir.Ve de ısınma kaynaklı olabilir.Isılarını kontrol et.