Bilgisayar güvenliği hakkında bir kaç soru

chess
02-04-2011, 19:50   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Ben de Norton 360 , Microsoft Security Essentials , Ad-Aware ve Zemana AntiLogger var. Norton 360 lisanslı , Zemana AntiLogger deneme sürümü , Ad-Aware ücretsiz sürümü ve Microsoft Security Essentials ücretsiz kullanıyorum.Bu programlardan biri veya bir kaçı bilgisayara hacker bağlanmasını engeller mi?Hackerların girmemesi için hangi portları kapatmak gerek ve bu portların açık veya kapalı olduğunu gösteren bir site var mı?Galiba vardı unuttum.Orjinal Windows 7 kullanıyorum.Bugün Kaspersky Virus Removal Tool ile bilgisayarı tarattım.Bazı dosyalara zayıf nokta diyordu.Mesela , "5 haneli felan bir sayı var ondan sonra opera ; zayıf nokta" böyle bir şeyler çıkıyordu Kaspersky Virus Removal Tool bilgisayarı tararken.Ayrıca , bazı programlara şifre korumalı diyordu.Bir sorun olur mu?Opera'da ve bir kaç programda daha Advisory , Advisories mi ne bulmuştu galiba Kaspersky Virus Removal Tool.Advisory , Advisories mi ne onlar nedir , zararlı mıdır?Windows 7'ye hacker erişimini , hackerin bilgisayara bağlanmasını tamamen engellemeyi anlatır mısınız?Başka önereceğiniz güvenlik programları var mı?HijackThis veya OTL logumu göndersem bakabilecek var mı?Zemana AntiLogger msnmsgr de WebcamLogger buldu.Windows Logon User Interface Host da keylogger buldu :S Napmalıyım? Öyle diyince msnmsgr ı engellemiştim. Windows Logon User Interface Host konusunda napmalıyım? Program yanlış mı tespit yapıyor yoksa?Keylogger ve WebcamLogger buldu derken Aktivite : KeyLogger (Type: 3) 
WebcamLogger (Type: 16) yazıyor.Programın "Olay Kayıtları" adlı bölümünde yazıyor.Windows Logon User Interface Host un çalışmasına Zemana AntiLogger izin vermiş.Bilgisayarı açınca msnmsgr de WebcamLogger olduğu çıkıyor.Ben de engelliyorum.Ayrıca MgHookDll DLL diye bir dosya daha var MgHookDll.dll laptopum LG ve üretici firma da LG Electronics diyor.Bunda da KeyLogger (Type: 0) diyor Zemana AntiLogger.Bazılarına da Sistem Kayıt Defteri Erişimi , Kod Enjektör falan diyor.Yardım ederseniz sevinirim.İyi akşamlar , iyi forumlar.

Son Düzenleme: chess ~ 02 Nisan 2011 20:18
fbli
02-04-2011, 21:16   |  #2  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,158 mesaj

Bahsettiğiniz virüsler bilgisayarınza bulaşmışsa temiz bir format her şeyi kökten çözer. Bilgisayarımda şu güvenlik yazılımları var: Spyware Doctor, Spybot Search & Destroy, Sandboxie Control, Norton 360 5 ( deneme süresi bittiğinde yenisini yükleyeceğim). Bu kombinasyonları deneyebilirsin. Özellikle Sandboxie Control ü öneririm. Tarayıcını özel bir bölgede çalıştırarak güvenliği arttırıyor. Hacker konusunda endişeliysen Comodo Firewall ı deneyebilirsin. Tüm trafiği kontrol altına alıyor. Ama Port 8 den bağlantı olursa bunu engeleyemezsin.

Unspoken88
02-04-2011, 21:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
195 mesaj

Sanırım ciddi işler yapıyorsun bilgisayarında, internet üzerinden havale, banka işlemleri felan..Yada bilgisayarında çok sağlam projeler, devlet sırları :D Arkadaşım bu kadar abartmaya gerek yok bence, yazık bilgisayarına..İyi bir antivirüs kullanman yeterlidir, norton bunlardan biri..Ne yaptığını bilirsen böle sorunlarla karşılaşmazsın.

chess
02-04-2011, 21:44   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

Sağolun. Banka işlemleri felan yapmıyorum :D Norton 360 4.0 yüklü.Hacker girişini önlemek için hangi portları kapatmam gerek?Portların açık olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? ( bir site vardı ve çalıştıra bir şey yazıyorduk öyle de oluyordu galiba ) Bu yazdığım port felan ve diğer sorunlarıma , sorularıma yardımcı olursanız sevinirim.Ad-Aware , Norton 360 4.0 , Microsoft Security Essentials ve Zemana AntiLogger var.Norton 360'ın kendi güvenlik duvarı var ve bu kadar program üzerine Comodo Firewall yüklesem bir sorun olur mu?

Son Düzenleme: chess ~ 02 Nisan 2011 22:17
chess
03-04-2011, 10:35   |  #5  
OP Taze Üye
12 mesaj

Yok mu anlayan? :(

fbli
03-04-2011, 11:47   |  #6  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Dediğim gibi Comodo Firewall ı deneyin. Ama Port 8 i kapatmak mümkün değil. Ayrıca virüs bulaşmasını engellemek için Sandboxie kullanın.

chess
03-04-2011, 11:51   |  #7  
OP Taze Üye
12 mesaj

Bu kadar çok programın zararı olur mu peki bilgisayara?

fbli
03-04-2011, 12:05   |  #8  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

Benim bilgisayarıma zararı olmadı daha. Çok rahat kasmadan kullanıyorum. Açılış süresi bir kaç gün sonra iyice hızlandı.

chess
03-04-2011, 12:28   |  #9  
OP Taze Üye
12 mesaj

Comodo Firewall'u kendi sitesinden indiriyorum Internet Security olarak indiriyor.Bende de Norton 360 4.0 var.Firewall bir dosya paylaşım sitesinde paylaşılmış ancak ora güvenli olmayabilir diye comodonun kendi sitesini tercih ediyorum.Norton 360 + Comodo Internet Security? zararlı ve çakışabilir tahminimce.Çok AntiVirüs ve Internet Security programı kullanmak zararlı diye biliyorum.

fbli
03-04-2011, 12:38   |  #10  
fbli avatarı
Yıllanmış Üye
1,158 mesaj

İki tane tam güvenlik yazılımını ne yapacaksın? Sadece Hacker ler konusunda çok endişeliysen Comodo Firewall ı yükle dedim. İşte buradaki yazılımı yükle:

chess
03-04-2011, 14:17   |  #11  
OP Taze Üye
12 mesaj

Ben de kendi sitesinden firewallı yüklemeye çalıştım olmadı.inndir de yazdığına göre firewall'e antivirüs eklemişler Internet Security yapmışlar Comodo'yu.İnndir ve tamindir den denedim indirmeyi ikisindede Internet Security yazıyor.Windows 7 kullanıyorum , programı açarken program adında Comodo Internet Security yazıyor.Neyse , başka bir firewall önerebilecek ve ilk mesajımda yazdığım sorunlarıma çözüm bulabilecek var mı?

chess
04-04-2011, 20:09   |  #12  
OP Taze Üye
12 mesaj

Yardım edebilecek yok mu?

chess
06-04-2011, 18:03   |  #13  
OP Taze Üye
12 mesaj

Yardım edebilecek yok mu? :(

M.G.G
06-04-2011, 19:56   |  #14  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Registryi çok iyi biliyorsan portları kapatmak çocuk oyuncağıdır.
Portlarınızı burdan tartaratabilirsiniz.Stealth veya closed yazıyorsa portlarda içinizi güvende tutabilirsiniz (:
https://www.securitymetrics.com/portscan.adp

chess
13-04-2011, 17:18   |  #15  
OP Taze Üye
12 mesaj

Registry?Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.ZoneAlarm Pro kullanırken yanlış karar veriyor olabilirim.Security Alert çıkıyor sağ altta Deny veya Allow yapmam isteniyor.Bilgisayarımda kill_exe.exe ve Maglev.exe ( LG Magnifier ) virüsü var galiba.ZoneAlarm Pro'dan başka önerebileceğiniz güvenlik duvarı (firewall) var mı?Güvenlik sorunlarını kendisi otomatik engelleyen ve güzel bir firewall olursa sevinirim.İyi forumlar.

M.G.G
13-04-2011, 21:50   |  #16  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Registry=Kayıt defteri demek ;)
Sana bu cihaz lazım tabii 30 milyarın varsa (;
http://www.infoworld.com/d/secur ... alware-569?page=0,0