Merhaba arkadaşlar şöyle anlatayım sizlere bundan 3 hafta kadar önce her zaman kullandıgım bilgisayarım bir gün güç tusuna basınca hic bir sekilde tepki vermedi power supply den koku geliyordu o an yandıgını anlamıstım hep gittigim bir bilgisayarcıya götürdüm anakart power supplynin yandıgını söyledi bende eski bir bilgisayara bu kadar para vermektense yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve ortalama 1.000 tl eski kasamin icerisine yeni bir sistem topladık hersey yapıldı bitti alıp geldim pc yi ortalama 4 5 gün kullandım sonra bir gece sistem otomatik olarak aniden kendini resetledi acılıp masa üstünü gördükten 3 4 saniye sonra tekrardan resetledi bunu 2 3 defa tekrarlayinca elektirik gidip geldigini düsündüm ısıgı actım ama oda ısıgı kesintisiz yanıyordu yani elektirik gidip gelmiyordu ve parcalarinin zarar gormemesi icin anında power tusuna basarak kapattım bilgisayarımı 5 dakika kadar bekledikten sonra kasayı acmaya calıstıgımda yine aynı şekilde hic bir tepki yok eski bilgisayarımda oldugu gibi ama yanık kokusu veya farklı yanına benzer hic bir görüntü yoktu yine bilgisayarcıya götürdüm ve kendi test power suppyl sini takarak bilgisayarımı actı ve sorunsuz acıldı yeni bir psu takmasını söyledim ve gittim ertesi gün gidip aldım psu degismisti eve getirdim ve guc kablolarını taktım güç tusuna bastım ve sonuc yine aynı hic bir sekilde tepki vermiyor kasamda led ısıgı yok yanan bir ısık yok yani. Tüm sistem daha bir haftalık tüm kasa icerisindeki kabloları kontrol ettim sök tak yaptım power swi kontrol ettim güç kablosunu degistirdim ama sonuç yine aynı bu konuda bir fikri olan varmıdır ? Simdiden tesekkur ederim hepinize saygılarımla.
BİLGİSAYAR HİÇ BİR TEPKİ VERMİYOR
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Öncelikle degerli yorumunu esirgemedigin icin sagolasın tesekkur ederim kardesim :D ama yeni bir ev degil aynı evde aynı yerde eski bilgisayarımı 2 3 yıl kullandım sorunsuzca ve priz topraklı ve elektirik var taktıgım hersey soruncuz calısıyor . ayrıca öyle bir problem olsa evin diger esyalarındada ( tv,fırın vb ) seylerdede sorun olurdu öyle degilmi ?