selam arkadşlar.internete giriyordum yaklaşık yarım saat ayrıldım geldiğimde bilgisyar kitlenmişti.bende yeniden başlat dedim.bilgisayar açılmadı.daha sonra bir sayfa geldi önüme aşagıdaki gibi;
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to ur computer.
if this the first time you have seen this stop error screen restart your computer if this appears again follow these steps.
check to be sure you have adequate disk space .if a driver is identifed in the stop message disable the driver or check with the manifactured for driver update.try changing video adapters.
check with ur hardware vendor for any BİOS updates.disable bios memory options such as caching or shadowing if u need to use safe mode to remove or disable compenentrestart your computer press f8 to select.
advanced start up options and them select safe mode .
teknical information.
.......
arkadaşlar vista kullanıyorum.ve geri yükleme de yapmamıştım .f8 bastığımda bir sürü seçenek çıkıyor.hepsine bastım denedim hiç biri eskisi gibi çalışmasını sağlayamadı.bazı seçenekler hiç açmadı bilgisayarı.
ne yapmam gerekiyor acil yardım.
BİLGİSAYAR güvenli modda çalışıyor.(sanırım yazılımdan kaynaklanıyor)(yukarıdaki metni ceviremiyorum türkçeye)bios ayarlarına girerek düzeltme imkanım var mı? laptop u alırken bana cd filan vermediler.hiç gerek yok dediler şimdi bazı arkadaşlar format at diyor..cd siz bunu nasıl yapacam kii??* aslında bilgisayardan cok fazla anlamıyorum bu bana iyi fırsat olabilir biraz kurcalamak isitiyorum ..bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var sa cok memnun olurum.
tşkkkkkkkkk
bilgisayar kafayı yedi Acil Yardımmm
Gelen hata klasik xp deki mavi ekran hatası ile aynı, genellikle ram problemlerinde çıkıyor bu hata.Zaten yazılandanda anlaşıldığı gibi driver problemi nedeniyle yükleme durduruldu diyor.Tavsiyem ramlerini değiştirerek dene.Sorun Ramlerden kaynaklanıyor.Elindeki ram tek parçamı yoksa 2 parçamı..ve anakartın kitapcığından bak doğru slotlara takılmışmı diye.Yerlerini değiştir.Eğer yapabiliyorsan ram yükseltmesi(upgrade)de yap.Kolay gelsin.
Bir sorun bulundu ve uygulamalardaki zarar önlemek için windows kapatıldı. yeniden başlattıktan sonra bu adımları izle sdorun çözülür: Yeterli disk alanın var mı kontrol et. sürücüleri güncellemek için anakartı aldığın yetkili servise başvuramilirsin.Video adaptörleri değiştirmeyi dene. biosu güncellemek için anakartı aldığın yetkili servise başvuramilirsin.
tam çevrim böyle microsoft babayı dinlemeni öneririm.
Bilgisayarı açarken güvenli modda başlatın ve oturum açtığınızda Ekran kartı driver'ını kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlatın ve oturumu normal olarak açmayı deneyin. Bunu yapmak için Başlat > Denetim Masası > Programlar ve Özellikler > Açılan listeden driver'ı kaldırın.
adit: 1 gün önce başka bir forumda bunu paylaşmıssın sanırım cevabıda vermişler orada şuan aynı cevabı yazdım sana ???
hocam ekran kartını silersem laptop açılır mı?bana cd vermediler. ekran kartını nasıl yüklerim tekrar. tşkk