en az 4 farklı yere başvurdum. götürdüm . bilgisayarıma çare bulamadılar. artık son ümit buraya geldim. burda da aradığımı bulamazsam koskoca 2007 model kasamın bi çöplükten başka bir şey olmadığında kanaat getireceğim.
öncelikle bilgisayarımı özelliklerini sıralayayım;
marka casper
ekran kartı g force ama tam modelini bilmiyorum 256 lık
bellek 160 gb
3.2 ghz
512 ram
en azından şunu söyleyeyim return to castle of wolfenstein ı 500 kere çalıştıracak kapasitede bir bilgisayar
ama ne bu oyunu ne de diğer oyunları açtığımda bilgisayar yaklaşık 8 10 dakikda sonra sürekli hiç sektirmeden kapanıyor. tamamen kapanıyor ve açılmıyor. sonra bazı defalar bu olduktan sonra açmaya çalıştığımda 10 sn. sonra falan da kapanıyor. neyse bir süre bilgisayarım böyle dinlendikten sonra yeniden açabiliyorum ve yine oyun açtığımda aynı şey. cidden kafayı yiyecem. 1 senedir böyle. yetkili servisine(casper a sadece 4 - 5 ) kez gitmişimdir. yapamıyoruz deyip gönderdiler. ayrıca bilgisayar normal kullanımda kapanmıyor ama internette dolaşırken özellikle mesela youtube da video izlerken de aralıklarla kapanabiliyor. bu kapanmalar kesinlikle reset değil sadece kapanıyor.
bilgisayarımla ilgili bazı varsayımlar ve cevapları ise,
elektrik az geliyordur dedilier bi çok yerde ve başka evlerde denedim farklı prizler ve ayrıca 2 tane daha bilgisayarım var aynı evimde çalışan böle bi durum olamaz.
tozlanmışdır yada fan soğutmuyordur bozuktur kasan hava almıyordur ısınıyordur dediler şu anda tertemiz bir kasa yeni fan yeni anakart(casper verdi) hatta kasanın etrafı tamamen açık ve bunların çeşitli kombinasyonları yapıldı sonuç sıfır.
ekran kartı bozuk dediler onu da değiştirdik fakat nafile.
monitor gitmiştir dediler daha önce bahsettiğim gibi başka evlerde denedim başka monitörlerle 4 -5 farklı servis yapamadı ve en az 4-5 kez casper beni eli boş gönderdi.
neyse velhasıl sorunum bu çok uzun oldu ama kusura bakmayın.