bilgisayar kapanıyor!!!

good monarch
07-07-2009, 18:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

en az 4 farklı yere başvurdum. götürdüm . bilgisayarıma çare bulamadılar. artık son ümit buraya geldim. burda da aradığımı bulamazsam koskoca 2007 model kasamın bi çöplükten başka bir şey olmadığında kanaat getireceğim. 
öncelikle bilgisayarımı özelliklerini sıralayayım;
marka    casper
ekran kartı g force ama tam modelini bilmiyorum 256 lık
bellek 160 gb
3.2 ghz
512 ram 
en azından şunu söyleyeyim return to castle of wolfenstein ı 500 kere çalıştıracak kapasitede bir bilgisayar
ama ne bu oyunu ne de diğer oyunları açtığımda bilgisayar yaklaşık 8 10 dakikda sonra sürekli hiç sektirmeden kapanıyor. tamamen kapanıyor ve açılmıyor. sonra bazı defalar bu olduktan sonra açmaya çalıştığımda 10 sn. sonra falan da kapanıyor. neyse bir süre bilgisayarım böyle dinlendikten sonra yeniden açabiliyorum ve yine oyun açtığımda aynı şey. cidden kafayı yiyecem. 1 senedir böyle. yetkili servisine(casper a sadece 4 - 5 ) kez gitmişimdir. yapamıyoruz deyip gönderdiler. ayrıca bilgisayar normal kullanımda kapanmıyor ama internette dolaşırken özellikle mesela youtube da video izlerken de aralıklarla kapanabiliyor. bu kapanmalar kesinlikle reset değil sadece kapanıyor.

bilgisayarımla ilgili bazı varsayımlar ve cevapları ise,

elektrik az geliyordur dedilier bi çok yerde ve başka evlerde denedim farklı prizler ve ayrıca 2 tane daha bilgisayarım var aynı evimde çalışan böle bi durum olamaz.

tozlanmışdır yada fan soğutmuyordur bozuktur kasan hava almıyordur ısınıyordur dediler şu anda tertemiz bir kasa yeni fan yeni anakart(casper verdi) hatta kasanın etrafı tamamen açık ve bunların çeşitli kombinasyonları yapıldı sonuç sıfır.

ekran kartı bozuk dediler onu da değiştirdik fakat nafile.

monitor gitmiştir dediler daha önce bahsettiğim  gibi başka evlerde denedim başka monitörlerle 4 -5 farklı servis yapamadı ve en az 4-5 kez casper beni eli boş gönderdi.

neyse velhasıl sorunum bu çok uzun oldu ama kusura bakmayın.

DaRWeLL
07-07-2009, 18:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,851 mesaj

elekrtik yetersiz derken prizedn çekilen değil PSU dan bahsediyordur heralde.başka bir psu ile denedinizmi??

Mustafa@PC
07-07-2009, 18:55   |  #3  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Nasıl çözemedi bunu yetkili servis ilginç...

Okurken ısı aklıma geldi ama söylemişsiniz ısıda sorun yok diye...

Sorun çok yüksek ihtimal PSU yada PSU anakart güç girişlerinde, yetkili servise gidip böyle böyle diyin. Deneme yanılma yolu ile yapsınlar.

good monarch
07-07-2009, 19:09   |  #4  
OP Taze Üye
8 mesaj

güç kaynağını doğruyu söylemek gerekirse denemedim madem olabilir diyorsunu deneyeyim. ama şunu söyleyeyim servisler arada sırada biraz başarılı oldıular 7 gün falan çalıştığı oldu ama yine nüksetti sonra . ve de ayrıca bu güç kaynağı konusu nda servis biz bi deneyelim dediler servisimizde güç kaynağı falan yeni ekran kartı deneme yanılma yapalım dediler. daha önce benim eve gelip yerinde bakıyorlardı. sonra yüzleri kalmadığından olmuyor yapamıyoruz demek için beni yanlarına çağırdılar. bende orada tartıştım tabi biraz onlarla ve sormadım güç kaynağı falan denediniz mi diye.

servisi şikayet te edecektim fakat boşuna uğraşma dediler çünkü capser eski bayi olarak iflas etmiş ve bayi sahipliği el değiştirmiş. servis elemanları aynı kalmasına rağmen hak da talep edemezsin dediler.bu arada gara nti süresi de geçti tabi.

good monarch
07-07-2009, 19:25   |  #5  
OP Taze Üye
8 mesaj

ayrıca bu bilgisayar ilk alındığında çalışıyordu. o zamanlar güç kaynağı problemi yoktu bu sorun sonradan oluşmuş olabilir mi

Mustafa@PC
07-07-2009, 19:26   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Ani voltaj düşmeleri, elektirik kesintileri...vs sebeplerden dolayı oluşmuş olabilir...

good monarch
07-07-2009, 19:37   |  #7  
OP Taze Üye
8 mesaj

deneyeyim ve sonucu buraya yazayım o zaman

Mustafa@PC
07-07-2009, 19:40   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj

Tamam Başka bir PSU ile denemelisiniz. Eğer olmassa servis anakart güç girişlerini kontrol etmeli.

Sizin diğer donanımlarınızda test edildi değil mi ? (Ram, İşlemci...)

good monarch
07-07-2009, 19:46   |  #9  
OP Taze Üye
8 mesaj

evet diğer sistemler test edildi. dediğim gibi güç kaynağı da denenmiş olmalı ama servisle tartıştığım için deneyip denmediklerini sormadım aklıma da gelmedi.

dediklerinizi ise uygulayacağım

hck1905
02-09-2010, 00:01   |  #10  
Taze Üye
1 mesaj

ya arkadaşım yemn ediyorum sendeki problemin aynısı bende de var görürmediğim yer kalmadı herkes yaptım diyo 2 gün geçiyo yine kapanma başlıyor sen çözebildin mi lütfen bana da caresini söyle

Schliz3r
02-01-2012, 22:38   |  #11  
Taze Üye
5 mesaj

Konu eski ama cevap yazayım; İlk başlarda 2-3 günde bir oldu, önemsemediniz ama kapanmalar gün geçtikçe fazlalaştıysa ve kasa artık açılmakta da nazlanıyorsa en son bir oyuna yada uygulamaya girdikten sonra mavi ekranlar v.s çıkmaya başladıysa sorun %90 anakarttır. Bu sorun sanırım zamanında çok fazla elektirip gidip gelmesinden kaynaklı. Ben şahsen bizim evde sıklıkla yaşıyorum bu durumu. En azından bana benden daha iyi anlayan bir arkadaşım böyle demişti. Hatta ben ekran kartı zannediyordum. Çünkü bazen kasaya güç geliyor fakat monitör açılmıyordu. Bip sesinin gelmemesi dikkatimi çekmişti "işlemci" dedim. Yanılmışım. Sorun anakartmış. Hatta bu durum başımdan iki kere geçti ikisindede anakart olduğunu kabul etmek istememiştim.

Bir de başka prizde deneyebilirisiniz. Kullandığınız prizde problem olabilir. Ve mümkünse 3 lüye 3 lü takmayın :) Elektrikçiden kaliteli bir adet 5 li açma kapama düğmeli priz alın. Onu deneyin.

Hargon
02-01-2012, 23:58   |  #12  
Hargon avatarı
Yeni Üye
35 mesaj

işletim sisteminiz nedir?
1-2 yıl önce bende vista home pre ile aynı sorunu yaşadım.. pc 10dk da bi kapanıyodu. xp yükleyince sorunu halletmiştim. şu an 64bit win7 ultimate kullanıyorum sorun yok...