bilgisayar kendiliğinden kapanıyor

cavekesk
22-03-2009, 22:48   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

arkadaşlar bir sorunum var bilgisayar kendiliğinden kapanıyor sıcaklıktandır diye düşündüm işlemciyi çıkardım üstüne sıcaktan koruyan bir krem var onu sürdüm yine aynı şekilde kapanıyordu kasanın kapağını açık tutuyordum bir süre dayandı ama yine kapandı genelde oyun oynarken kapanıyor powerda sorun var diye düşünüyorum powera baktım herhangi bir yanma falan da yoktu sorun ne anlayamayım bilen arkadaşlar varsa yardımcı olsalar sevinrim şimdiden teşekkürler

Mustafa@PC
22-03-2009, 23:25   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

sorun yazılımsal ise windowsunuz hasar görmüş olabilir virüs girmiş olabilir...ama büyük ihtimal donanımsal şöyleki psu yetersiz kalıyodur ram uyuşmazlığı vardır.....sistem özellikleriniz yazasanız daha çok şey söylerim...(psu kaç watt onuda yazın lütfen...)

Jorell
23-03-2009, 00:07   |  #3  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Hemen hemen benim durumumdasın sen de.
Benim de bilgisayarın kendiliğinden kapanması gibi bir sorunum var. Isıları denetledim, tamamen en uygun sıcaklıklarda çalışırken, bazen hiçbir işlem yapmıyorken bazen sadece bir şey indiriyorken kapanması sözkonusu.
Açtığım başlığımda konuştuklarımıza göre, sorun güç kaynağının yetersizliğinden kaynaklı. Başka hiçbir şey bulamadık yani. Isılarda sorun yok, yazılımsal donanımsal herhangi bir bozukluk yok. Hele ki kendi özelliklerimi yazdığımda tamamen güç kaynağı yetersizliği denildi teşhis olarak :)

Dolayısıyla senin de çok büyük olasılık güç kaynağı yetersizliğidir sorunun kaynağı.

cavekesk
23-03-2009, 00:07   |  #4  
OP Yeni Üye
31 mesaj

powerin üzerinde ac input=230v-60hz 3a
dc output=(+5v-26.0a),(-5v-0.5a),(+12v-16.0a),(3.3v-220a),(5vsb-2.0a)
ana kart= asus psl-mx
işlemci fanının üzerinde=d34017-002 n 6727d d1
       f09a-12b1s1  01ac1h2(cx)
       dc12v 0.45a nıdec corp.
bilgisayarın özellikleri= intel (R) pentium d cpu 2.80 ghz 1.50 gb ram
bilgisayrımın özellikleri bunlar yalnız bahsettiğin psu ne demekktir ben onu anlamadım power mı _?

Son Düzenleme: cavekesk ~ 23 Mart 2009 11:43
cavekesk
23-03-2009, 00:09   |  #5  
OP Yeni Üye
31 mesaj
Jorell
Hemen hemen benim durumumdasın sen de.
Benim de bilgisayarın kendiliğinden kapanması gibi bir sorunum var. Isıları denetledim, tamamen en uygun sıcaklıklarda çalışırken, bazen hiçbir işlem yapmıyorken bazen sadece bir şey indiriyorken kapanması sözkonusu.
Açtığım başlığımda konuştuklarımıza göre, sorun güç kaynağının yetersizliğinden kaynaklı. Başka hiçbir şey bulamadık yani. Isılarda sorun yok, yazılımsal donanımsal herhangi bir bozukluk yok. Hele ki kendi özelliklerimi yazdığımda tamamen güç kaynağı yetersizliği denildi teşhis olarak :)

Dolayısıyla senin de çok büyük olasılık güç kaynağı yetersizliğidir sorunun kaynağı.

poweri değiştirsem sorun düzelir mi diyorsun arkadaşım

Jorell
23-03-2009, 00:20   |  #6  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Henüz ben de bilmiyorum. Ben de yarın bilgisayarcıya gideceğim. Eğer orada var olan bir güç kaynağı varsa hazırda , bir deneme yapabiliriz. Ancak 500W'lık 150tl ' ye High Power marka bir güç kaynağı alacağım sanırım.

cavekesk
23-03-2009, 11:52   |  #7  
OP Yeni Üye
31 mesaj
Jorell
Henüz ben de bilmiyorum. Ben de yarın bilgisayarcıya gideceğim. Eğer orada var olan bir güç kaynağı varsa hazırda , bir deneme yapabiliriz. Ancak 500W'lık 150tl ' ye High Power marka bir güç kaynağı alacağım sanırım.
tamam akradaşım sağ oalsın senden haber bekliyor olacağım yazarsan sevinirim tşekkürler

Jorell
23-03-2009, 18:02   |  #8  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

cavekesk arkadaşım , bugün gittik bilgisayarcıya. İlk olarak evdeki elektrik sistemi yani prizlerden topraklamadan kaynaklanır dedi oradaki abi. Zaten artık tanıyor beni o yüzden gerçekleri söylediğine eminim :)

Orada farklı bir elektrik kablosuyla denedik, çalıştı. Hatta oyun bile oynadık hani kapama olacak mı diye öğrenmek için. Ki bilgisayara 400 W takmışlarmış ama ben kendi eski sistemimdeki güç kaynağını taktırdım tekrar 350W ama Asus marka. İşimizi görür dedi abi.

Sonra eve geldim, benim kablo bir koltuğun altından geçiyordu yani koltuk dediğim de şu armut koltuklar var ya köpük dolu içi, onlardan. Fazla da uzamıyordu, prizden yeterli gücü elektriği alamıyormuş sanırım. Çünkü şu an 1 saat oldu hala açık hatta GTA San Andreas açtım oynadım sırf denemek için sistemi. Ve kapanmadı hala.

Umuyorum ki kapanmayacaktır artık. Sana da önerim şudur ki evin farklı yerlerinde prizlerde dene kasanı. Ayrıca eğer topraklama yoksa evinizde , topraklama çektir. Sorun elektriksel olabilir. ;)

cavekesk
23-03-2009, 21:28   |  #9  
OP Yeni Üye
31 mesaj

herşey için çok teşekkür ederim jorell arkadaşım ama bilgisayarı  aynı odalarda da denemişimdir. sorun aynı ben powerden şüpheleniyorum everest programını kuracağım işlemci ve fan durumlarına bakacağım ona göre bir karar verrim ben yine de sağ olasın akradaşım

Jorell
23-03-2009, 21:37   |  #10  
Jorell avatarı
Yıllanmış Üye
614 mesaj

Tabi sonuçta gözle görülmedikten sonra pek sağlıklı bir şey söyleyemeyiz. :)
Sadece olası durumlardan bahsediyoruz işte.
Elektriksel , yazılımsal , donanımsal gibi bozukluklardan biri olsa gerek.