bilgisayarda windows98 yüklü ve bilgisayarı çalıştırdığımda,windows başlatılıyor cıktıktan sonra hemen ardından windows kapatılıyor deyip kendini kapatıyor ...
hdd'yi başka bilgisayara taksamda aynı şeyi yapıyor bu durum neyden kaynaklanabili?
bilgisayar kendince kapanıyor
Format at dicem :D ama bir çözüm değildir. 98'in kurtarma konsolu olması lazım.Cd'ni tak ve bilgisayarını başlat.Eğer orda kurtarma konsolu varsa onu kullanmayı dene. Ama ben 98 kullanmayalı bay oldu.
öncelikle bir scandisk yap mesela en son hatırladığım kadarıyla
bendede o srun oluyo ya bend ebi iki defa hata çıkarıto yeniden başlatıyo ondan sonra açılmıyo format sırasıdnada hata çıkartıyo tam çözemedim
Dur formata gerek yok
1.Mönitöre Sağ tıkla
2.Özeliklere bas
3.Ekran koruyucu tıkla
4.Güç tıkla
5.Kesintisiz Güç kaynağını tıkla
6.Şeçi tıkla
7.Üreticiyi Şeç tıkla aradından da Yok Seçeneğini tıkla.
8.PC yı yeniden başlat
9.Dokuz yok varda güle güle kullan
kara_kartallar kardeş senin söylediklerin olmuyorki çünkü bilgisayar ekran daha tam açılmadan güç kesiliyor.güvenli modda açtığımda ise ekranda sağ tuş işlemiyor ve klasör filen hiç bişey belirmiyor .. format atsam bu sorun düzelirmi acaba
donanımında bır sorunun var senın.Formatlamanın bır anlamı yok. Ya anakartın veya ramlerin sorunlu.yada ekran kartı ile anakart chıpsetlerı uyuşmazlık yapıyor. aynı sorun benım başka bır bılgısayarımda da var.
Bileşenlerini iyice oturtmayı dene oynamış olabilir yerlerinden, temassızlık yapıyor olabilir. Butun kablolar ve kartlarını kontrol et.
Ama buyuk ıhtımal ekran kartı ve anakart uyuşmazlıgı daha önce yapıyormuydu bunu?
hayır yapmıyordu şimdi yeni yapmaya başladı...
o zaman bileşenlerini kontrol et ve format c: diyorum. Format win98'de format atmak için bilgisayarı başlangıc dısketı ıle acman gerekıyor.Daha sonra format c: ondan sonra da bılgısayarını tekrar kapatıp aç.Kapatmadan once CD'yı koy bilgisayar açılırken cd'yı okuyup boot edecektır.Sonra yonergelerı ızleyerek sıstem kurabılırsın.
bir yerde bende karşılaştım. ne Yaptımsa olmadı artık. en sonunda sağlam olarak iki tekme attım inanmassın düzeldi sende dene belki tutar yani.
RuLeRbir yerde bende karşılaştım. ne Yaptımsa olmadı artık. en sonunda sağlam olarak iki tekme attım inanmassın düzeldi sende dene belki tutar yani.He, bende Windowsu Etkinleştir diye mesaj çıkarıyordu, bu kafa attım tamam abi kızma dedi, sen bizdensin bir daha çıkmıcam ekrana dedi!!
Al yedeğini at formatını gitsin.ee boşuna dememişler "Dinsiz Windowsun hakkından imansız format gelir"
teşekkürler format işe yaradı hemde klasörler aynen kaldı anlamadım ama hiç şikayetçi deilim
ancak onu format tamir eder çünkü o bi virüs bi trojan türü bilgisayara tam güç verilmesini engelliyo ancak atmana izin verirse format atarak sorunu çözebilirsin
Merhabalar arkadaşımın PC de açılırken sistem özelliklerinin yazdığı yeri orayı geçiyor sonra bilgisayar açılmadan kapanıyor.Tekrar başladığında nasıl başlaması gerektiğini soruyor güvenli modu da seçsem açılmıyor.Bu sürekli oluyor.Benim kendi PC me onun HDD yi taktığımda sorunsuzca açılıyor.
Donanımlarda herhangi birsorun yok kablolarda da öyle acaba sorun başka neden olabilir?
Vista Ultimate sp1
PowerSupply=350W
GİGABYT Anakart 1066fsb
İntel P. Dual 2.0 GHZ
3GB RAM 667Mhz
160GB HDD Samsung
ATI Saphira HD3850
DVD RW Sürücü
Kart Okuyucu