Bilgisayar kendisini uyku moduna almaya başladı

SLiM_BoY
04-01-2011, 09:35   |  #1  
SLiM_BoY avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Arkadaşlar yaşadığım ilk sorunu özet geçeyim.

TTNET kampanyasından bir tane HP laptop aldım. Bilgisayarı yaklaşık 20 saat kullandım. Fakat sonrasında bilgisayar açılmadı hiçbir şekilde. Adaptör takılıydı, ışığı yanıyordu.. Lakin power tuşuna bastığımda hiçbir şekilde tepki vermiyordu.

Sonrasında bilgisayarı servise gönderdim yaklaşık 10 gün önce.. Geçen hafta cuma günü geldi servisten, ürün sağlam olarak sonuçlanmış. Düne kadar sorunsuz bir şekilde kullandım.. Fakat dün gece yine sorunlar başladı. Durduk yere kendini uyku moduna almaya başladı yaklaşık 1 dk aralıklarla.. Uyku modundan çıkınca windowsa giriyorum tam başka bir işlem yapacağım yine uyku moduna aldı kendini.. 15-20 defa oldu aynı şey.. Güç ayarlarından uyku modunu falan kapattım üstelik..

Bu sabah açmaya çalıştığımda da konudaki ilk yaşadığım sorunu yaşadım, bilgisayar yine açılmıyor. Adaptör takılı, ışığı yanıyor. Ama power tuşuna basıyorum, hiçbir tepki yok bilgisayarda..

Sorun ne olabilir acaba ?

SüRmenaJ KaOSs
04-01-2011, 10:14   |  #2  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

geri ver.

SLiM_BoY
04-01-2011, 11:02   |  #3  
SLiM_BoY avatarı
OP Yeni Üye
20 mesaj

Geri veremiyorum, sorun da o zaten. Sözleşmeli aldığım için distribütöre gönderdim cihazı ilk sorunu yaşadığımda.. Bilgisayar sağlam şeklinde sonuçlandı servis, geri gönderdiler bana cihazı.. 2-3 gün kullandım, yine bu sorun oldu.. Bir de 10 gün bekletiyorlar distribütörde, 10 güne anca geldi cihaz..

SLiM_BoY
05-01-2011, 19:40   |  #4  
SLiM_BoY avatarı
OP Yeni Üye
20 mesaj

Bugün laptopu servise götürdüm.. Adam prize taktı, çalıştı bilgisayar.. Batarya ile de çalıştı, bataryasız da çalıştı.. Sanırım evdeki elektrik tesisatında bir sorun var.. Şu an bataryadan açtım bilgisayarı.. Adaptörü taksam muhtemelen yine bir süre sonra açılmayacak bilgisayar..

Sorun ne olabilir acaba arkadaşlar, nasıl çözebilirim ?

metabolic
14-01-2011, 15:03   |  #5  
Yeni Üye
44 mesaj

Odana bağlı olan elektrik prizini kontrol et istersen. Ya da aynı pc ni başka bir prizde dene. Ara bağlantı kablosu ya da uzatma deniyorsan onu değiştir. Saygılarımla.