Bilgisayar, masaüstünü gördüğüm an kapanıyor

nightclub
30-05-2012, 16:21   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Merhaba arkadaşlar

500 gb ve 80 gb olmak üzere 2 hdd var kasada. Sadece 500'lüğü kullanıyorum. 80'likte de FIFA08 var. Onu oynamak için 80'liğe sata kablosuyla diğer kabloyu taktım. daha önceden çalışıyordu ancak bugün açmaya çalıştığımda masaüstünü gördüğüm gibi kapanması bir oldu. Kapanma da şöyle, power-sup'tan elektrik geliyorç mouse lazeri yanıyor, kasanın önündeki yeşil light ışığı yanıyor ancak kasa çalışmıyor. power'daki kontak düğmesini kapatıyorum, anakart üzerindeki yeşil nokta ışık ile kasa önündeki ışık sönüyor yani elektrik kesiliyor, tekrar kontak düğmesini açtığımda bilgisayar açılmaya başlıyor. ayrıca kapattığımda kabloları bu sefer 500 gb'lık hdd'ye taktım. şuan bilgisayar çalışıyor. Sorun son bikaç gün içerisinde oldu ama ne...

Bir de dün, 500 gb'lıkta da 80'likte de bilgisayar açılmadı. ilk ekran olan anakart intel resmi bulunan ekran geldi, kimi zaman ekran dikey çizgilerle bozuk gözüktü dondu, kimi zaman net gözüktüğü halde dondu ilerleme olmadı. 1 kere de şöyle bir sorun yaptı. kapandı. kasanın power tuşuna bastım açıldı 2 saniye içinde kapattı kendini. tekrar bastım yine öyle yaptı kapattı kendini.

işlemci fanını geçen sene ağustos ayı gibi aldım fan yeni. 

İşlemci: intel D101GGC
Hdd: 500 gb sata samsung
ram: 1 gb 512 mb (paylaşımlı ekran kartı için 128 mb ram)
işletim sistemi: Xp

netrunner
30-05-2012, 17:14   |  #2  
netrunner avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
1,180 mesaj

1.sorun ekran kartınızda sorun olabilir
2.sorun psub yetmiyebilir 2 hdd ye
1.çözüm ekran kartını servise gönderin
2.çözüm psub un dvd le olan bagını kesin kısacası dvd yi cıkartın sorun düzelicektir.