bilgisayar mühendisliği

bAkTEri
24-02-2009, 20:35   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

arkadaşlar ben şuan 8. sınıftayım.ama son günlerde tv de vb. her yerde işsizliğin nasıl bir boyuta geldiği açık ve bende de bu yüzden doğal olarak bir gelecek korkusu oluştuGülümsemeben de ileride kendime en uygun meslek ne olur diye araştırdım ve bilgisayar mühendisliğine karar verdim.ancak bir sorum olacak benim amacım bilgisayarı sadece program/donanım gibi şeylerde değil bir çok alanda kullanmak istiyorum yani bilgisayar dediğimiz sadece masaüstü veya laptop değil,artık gün boyunca kullandığımız neredeyse bütün araçlarda bilgisayar sistemi var işte benim de istediğim meslek bu bilgisayar sistemlerini farklı alanlarda geliştirmek acaba bunun için hangi alana yönelmeliyim ya da hangi mesleğe??şimdiden teşekkürler

ilginch
24-02-2009, 20:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj

bence mümkünse elektoniği seç
bilg.dan daha kapsamlı.
işteki çalışanlar çıkarılıyorken, senin bilg.ı açmaman lazım :D:P

valla öss'ye kadar inekle,tercihlerde rahat olursun..

osmanefe
24-02-2009, 20:55   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

Ben seneye öss ye giricem heyşey ok zorlaştı tercihreim bilgisayar öğretmeliği üzerinde olucak sen ben herşeyi yapmak her alanda geliştirmek istiyorum dersen çok sorun yaşarsın bak benim bölmüm bilişim teknolojileri alanım web programlamacılığı bu bölümün içeriğinde ağ temelleri, web tasarım, grafik anımasyon, veri tabanı, açık kaynaklı ,işletim sistemleri, gibi bir çok derler var 10. sınıftayken donanımlarla xp linüx gibi işletim sistemleriyle ilgili derslerimiz vardı. yani bu bölüm sana olmak istediğin meslek ile ilgili her alanda yeticek bilgiyi veriyi 10. sınıftayken video kamera nasıl çalıştığından tut ses kaydının nasıl olduğuna kadar hepsini görüyorsun ama bunların hiç birinin össde yararı yok çünkü sana sadece arda işte bunlar meslek lisesi ne olacaklarki diye önemsenmeden verilen 3 5 ders öss yi kazanmana yardımcı olucak buda tabiki çok zor yeni öss sistemine göre ben eskiine göre mühendis olamıyordum ama şimdi olabiliyorum ama bunu başarma için albert enistein olmak lazım en iyisi çok çalıkan olup anadolu lisesinden sayısal bölmünü bitirerek öss ye girmek çünküğ o zaman sayısal 2 den mühendis olabildiğin için çokbir şey kaybemezsin kendini össye girmeden önceki bikaç senende yazları bilgisayar alanında geliştirmekle meşgul olursun ve üniversiteye 0 bilgiyle gitmemeiş olursun diğer arakadaşlarda yazı yazarlar elbet kararını verirken çok iyi düşün eğer ne kadar çok çalışkan ve ne kadar çok seviceğin bir bölüm seçersen o kadar çok başarılı olursun bu başarıda azim çalışkanlık ve araştırmayla olur.

benersince
24-02-2009, 20:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

mekatronik

bAkTEri
24-02-2009, 21:35   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

hepinize çok teşekkür ederim... inşallah daha fazla bilgi toplayıp doğru kararı veririm=)