merhaba arkadaşlar... ben haziranın başlarında bilgisayarıma win 7 ultimate yüklemiştim orjinal lisanslı.. yalnız bu 3 haftadır bilgisayar kendine sürekli reset atıyor... spyware virüs taraması yapıyorum bitmeden kendine bilgisayar reset atıyor yarım saatte bir.... ekran kartına koskocaman fan taktım yinede atıyor oyundan.... kasayıda temizledim yine aynı sorun.... anakartı da değiştirmiştim yeni... işlemci ram hepsi tam takır çalışıyordu... sizce sorun neden olabilir ?? yardımlarınızı bekliyorum....
bilgisayar reset sorunu
sistem başlangıcına bak oraya herhangi bi virüs/malware türü bişiler saklanmış olabilir
Başlat/çalıştır/msconfig başlangıç oraya bak kafana yatmayanları kapat
anakart: gigabyte g31m-es2l
ram: kingston 2 gb ram ddr 2
işlemci: pentium 4 3.00 ghz
ekran kartı: 7100 gs nvidia
-----
arkadaşlar malware virüs falan tarattım bişi çıkmadı tertemiz...
edit:
psu: 450 watt.
özellikle oyun oynadığım zaman oyun çok kasılıyor ve reset atıyor...
mavi ekranla karşılaşıyorsanız mavi ekran üzerindeki hata kodunu yazın ayrıntı burada saklı
Ramlarde Sorun Olabilir Bendede Vardı Ramlarin Yeriini Değiştir Sorun Kalkacaktır.
Ekran kartından oluyor genellikle bu sorunlar...
speedfan diye bi program var onu kurdum normal masaüstünde cpu 55-60 derece gösteriyor... ekran kartıda öyle... hdd ise 30 derece... yük altında ise (oyun) cpu 80-82 arası ekran kartı da 70-75 derece arası gösteriyor... sizce ideal sıcaklıkta mı ?? bu yüzden resetleme olablir mi ??
bak kardeş sendeki sorun bendede oluya hatta benim bi arkadaşımda da bu çok önemli bir konu boşuna anakartını falan değiştirmişsin bana bu sitedeki bir üye yani ıceman bana bir site verdi senin derdinin cevabı o sitede o siteyi veriyorum:
https://www.chip.com.tr/forum/mavi-ekran-reset-donma_t103367.html
site bu buradaki herşeyi uygula önce ısılara bak sonra rame hadi yine olmazsa ıcemane sor hatta şimdi sor derdinin devası onda...