Sayfadaki ilgili yazıları okudum eğer doğru tahmin ettiysem macundan sebep ısınıyor bu yüzden bilgisayar kapanıyor bios tan sicakligina baktım ( cpu +105.9f/+41.0 C ) olarak gördüm islemcinin uzerindeki macunu kontrol ettim hatta parmak attım ^_^ tamamen kurumuş. Sıkıntı şu pc yi acinca sıkıntı yok hiç birşey yapmasam açık duruyor fakat google crhome bile girsem hemen ince bir ses geliyor kasadan (sanki fana kaplo takilmis gibi ) ve 1 dk geçmeden pc kendini resetliyor . kasayı açtım güzelce temizledim düzenledim kablolari fakat gene aynısını yaptı anlicaniz bilgisayarda internete bile giremiyorum bende biraz makalelere baktım yardimci olabileceğinizi düşündüm şimdiden teskkurler.
Bu gün termal macun alıp tekrar denedim bilgisayarı kullanmayı kasadan gelen ses eskisi kadar sürmedi biostan baktım sıcaklık ( +93.2°F / 34.0°C ) kadar düştü fakat eskisi kadar kısa surmesede bir müddet sonra tekrar resetledi kendini başka alternatif fikri olan varmı ?
( Dip Not; işlemci fanı vs sabit olarak taktım macunu da ne ince ne kalın sürüm daha onceden de tecrübem olduğundan sebep zorlanmadim.)
Acaba bilgisayarda programs bi hata olabilirmi formata yönelik düşüncelerim var ?