Merhaba arkadaşlar ,
Orta vadede bir masaüstü bilgisayar almak istiyorum. Kafamda bazı sorular var . Mesela bugüne kadar aldığım 2 bilgisayarda markalı olduklarından dolayı mıdır yoksa bu şans işi midir bilmiyorum donanımsal sorun yaşamadım. Fakat toplama bilgisayar da daha uygun oluyor. Forumdan takip ettiğim kadarıyla tavsiyelerinizle bir çok kişide bilgisayar topluyor. Ben donanımsal olarak bilgim olmadığı için bu konuyla birlikte biraz da donanım konusunda bilgi sahibi olmak istiyorum .
Kafamdaki soruları toparlarsam :
- Toplama mı yoksa belli bir markamı tercih edilmelidir.
- Bilgisayar toplarken seçilen donanımların kriterleri nelerdir. ( Parçaların birbiriyle uyumlu olup olmadığı hep konuşulur... )
Not 1: Bilgisayarı autocad , solidworks ansys , catia gibi programlar için düşünüyorum. ( Ne kadar doğru bilmiyorum ama bazı yorumlarda AMD işlemcinin bu programlar için daha iyi olduğunu okumuştum. Yapılan tavsiyelerin bu programlar için olmasını rica ediyorum. )
Not 2: Almayı Düşündüğüm bilgisayar için ayırabileceğim bütçe 2000 TL civarıdır.
Not 3: Bu fiyata monitör dahil değildir. Çizim için gözü yormayacak bozmayacak bir monitör de gerekmektedir.
Teşekkür ederim .