Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
Forumda yeni bilgisayar toplamak isteyen ve toplayacak olanlar var. O yüzden konu açmadan önce bu yazıyı okumanızı isterim.
Forumda bilgisayar toplamak için konu açmadan önce bütçenizi,size gereken sistemi, ne için kullanıcağınızı ve hangi parçaların gerektiğine karar verin.. Daha sonra konuyu açmadan önce önceden açılmış konulara ve fiyatlara bakmanızda fayda var.. Çünkü kimisi zaman 1000-1300TL'e oyun bilgisayarı istiyenler çıkıyor ancak oyun bilgisayarı dediğimiz şey aslında güçlü bir bilgisayar oluyor... Ama oyun ağırlıklı kullanılacağı için e.kartı diğer bileşenlere göre daha üst seviye seçiliyor.E.kartlarının fiyatları da ortada... En azından 300TL i e.kartı için gözden çıkartmak gerekiyor oyun bilgisayarı istiyorsak.. 4çekirdekli en ucuz işlemci 200TL, anakart 180TL HDD 120TL civarında, kasa 180-250TL arası, DWD-RW 50TL bunları toplayınca 1000-1200TL oluyor sadece kasa... O kasadan da çok aşırı bişey beklenmeyin.. Haa ben biraz daha üst bişey istiyorum derseniz en aşşa 1800-2000TL'lik bir bütçe lazım oluyor. Tabii bu fiyatlar oyun bilgisayarları için, profesyonel render vs. işlerle uğraşanlar için ise işlemci ve anakart da önem kazanıyor. Profesyonel sistemler de 2000-2500TL civarı tutuyor en azından... Ofis bilgisayarları için 650-800TL lik bir kasa yeterli olucaktır.. Media bilgisayarları da yaklaşık 1000TL lik bir kasaya sahip sistemler olduğu göz önünde bulundurursanız ve fiyatları da bira araştırırsanız daha kolay ve daha uygun bir sistem toplayabilirsiniz...
Hem bizim için hem sizin için daha iyi olur... "1000-1200TL e oyun bilgisayarı istiyorum..Monitör de olsun", "1GB e.kartı var o bana yeter" gibi şeyleri forumda görmekten sıkıldım..Her 1GB e.kartı işe yaramaz. Orta seviye 1GB kartta var, üst seviye 1GB kartta var... 4çekirdekli 200TL e de işlemci var 1500TL e de var... diğer donanımlarda da aynı şekilde yanlış bilgiler var lütfen biraz dikkat edelim..Sonra tartışma çıkıyor konu uzayıp duruyor...
İyi Forumlar..
Not: Adminlerden ve Editörlerden bi ricam var. Konuyu uygun görürseniz üst konu yapar mısınız? :)