amd fx4100 al ısınma sorunu var phenom x4 965 in fanı uçak gibi ötüyor bende yeni işlemci alıcam hatta iki gün önce arkadaşım aldı pişman oldu aldığına ona bide işlemci fanı almak zorunda kaldı uçak gibi ötüyor ben düzgün olan fx6100 alıcam 6 çekirdek ama 4 çekirdek sayılır :)
Bilgisayar toplayacağım sizce bu sistem nasıl?
- 1
- 2
hayır fx6100 al, anakart olarak da 990fx (asrock olabilir), ekran kartına ne kadar bütçe ayrıdığını bilmiyorum ğer az ise 6750 eğer çok ise 6850 veya 7850.
hdd seagate mi tercih edeyim yoksa WD mi neİkisininde uygun modelleri yok. Tavsiyem Samsung'un bu modelini alman. Hem 1 TB hem de 32 MB önbellekli ve diğer ürünler gibi uçuk fiyatlı değil.
bence sen şaşmamışsın, en başta yazdığım şeyi anlamamışsın, ben pehnomları fx4100 le karşılaştırıyorum sen gelmiş 6100 daha iyi diyorsun, hadi be! adama yeni mimari olduğu için bulldozer al diyorum sen gelmiş bana yeni teknoloji olması overclock potansiyelini arttırır diyorsun, hadi be! fx serisi 14mb cache verir diyorsun, fx4100 8mb, fx 8120 16mb. bulldozer serisindeki işlemcilerin yansıtıldığı gibi 4,6 ve 8 çekirdek olmadığını da bilmiyorsun demekki. fx4100 2modüle sahip, tek bir modül 2çekirdeğe eşit denilsede aslında 1.5 çekirdek sayılır, yani 6100 aslında 4.5 çekirdekli, x6 nın rakibi olamaz, iyi yanı daha yeni olması. ilk önce okduğun şeyi anla, ondan sonra yorum yap.Hahaha :)
Allahtan kesinlikle şaşma diyince 965 BE tavsiye ediyorsun zannettim .fx serisi yanlış yazmışın fx 6100 serisi diyicektim ayrıca ilk başka ben fx6100 demişken siz niye fx4100 phenom II nesil kıyasladınız oda ayrı bir mesele neyse ..... :)
965 be eski mimari ve ısınan bir işlemcidir kendimde araştırdım şuan 300tl ye kadar amd fx6100 almak avantajlı ısınma sorunu yok az güç harcıyor
şu an ki durumum ya fx4100 ya da phenom ii x4 için uygundu tercihimi phenomdan yana kullandım fx6100 alacak gücüm yok malesef işlemci soğutucuyla ısınma sorununu halledicem hdd yi iptal ettim western yerine seagate yi tercit ettim WD daha çok depolama amaçlı kullanılıyormuş ben disci C: D: olarak kullanacağım bu rpm in yüksek olması gerektiğini gösterir bu yüzden başka bir değişiklik yok siparişe verdik diğerlerini hayırlısı artık :) anakart hakkında hiç konuşmadık ama bu sisteme gider dediler aldık inşallah pişman olmam :)
- 1
- 2