Bilgisayar Toplıycam Yardımınız Lazım

Yalın41
07-12-2011, 19:23   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
10 mesaj

Arkadaşlar ben bir süre sonra bi pc alıcam. Amacım oyun + internet + müzik. Vatan bilgisayardan alırız bütçe ise yaklaşık 2500 TL. Benim düşündüğüm sistem aşağıda.

Şimdi ben bir süredir hiç vatan bilgisayarın sitesine falan girmedim. Şimdi bi baktım HDD fiyatları almış başını gitmiş. O yüzden bu sisteme HDD koymadım ucuzunu falan başka yerden önerirsiniz siz. Sisteme bu kadar yüksek psu ve 2500TL ye  HD6850 önermemin sebebi ise daha sonra yüksek olasık ile CF yapacagım. Anakart hakkında bir düşüncem yok güzel gözüktü gözüme soket te uyuyordu crosfire destekliyince koydum size iyi bir seçim mi ? Ayrıca ben en son vatan bilgisayara girdigim de FX diye bir şey de yoktu. O yüzden Phenom x6 koydum ama bu FX işlemciler nasıldır? Yani bi bilginiz varmı phenom yerine onu mu tercih ediyim. Monitör nasıl iyimidir buda gözüme güzel gelince koydum. Dediğim gibi bütçeyi fazla aşmayalım lütfen en en en en fazla 2800 1 tl bile geçemem.
[/url]                                                                                                                                                                                                                            ASUS
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a97-evo-m5a97-evo-amd-970sb950-am3+-ddr3-2133mhz-%28oc%29-sata-30-usb-30-anakart/productdetails.aspx?I_ID=55744]M5A97 EVO AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
                                                                                                                                                                152,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                330,02                                                        TL                                                                                                                                                                *303,62                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            GSKILL
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl6d-4gbxh-4gb-%282x2gb%29-ripjawsx-ddr3-1600mhz-cl6-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53561]4GB (2x2GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL6 Dual Kit Ram
                                                                                                                                                                88,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                191,07                                                        TL                                                                                                                                                                *175,78                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            PIONEER
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/pioneer-dvr-s19lbk-dvr-s19lbk-24x-%C2%B1-double-layer-labelflash-sata-dvd-yazici-siyah/productdetails.aspx?I_ID=51163]DVR-S19LBK 24X ± DOUBLE LAYER LABELFLASH SATA DVD YAZICI SİYAH
                                                                                                                                                                31,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                67,31                                                        TL                                                                                                                                                                *61,92                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            INCA
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/inca-il-1023l-23-il-1023l-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=56493]23" IL-1023L GENİŞ EKRAN LCD MONİTÖR
                                                                                                                                                                319,00 TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                376,42                                                        TL                                                                                                                                                                *346,31                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            COOLER MASTER
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-rc-912p-kka750-haf-912-plus-gx-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55446]HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA
                                                                                                                                                                209,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                453,78                                                        TL                                                                                                                                                                *417,48                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            MSI
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/msi-r6850-cyclonepeoc-hd6850-cyclone-power-editionoc-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52366]HD6850 Cyclone Power Edition/OC GDDR5 1GB 256Bit AMD Radeon DX11 Ekran Kartı
                                                                                                                                                                211,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                458,12                                                        TL                                                                                                                                                                *421,47                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                [/url]                                                                                                                                                                                                                            AMD
                                                        [url=http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdt90zfbgrbox-phenom-ii-x6-1090t-black-edition-32ghz--36ghz-turbo-core-9mb-cache-islemci/productdetails.aspx?I_ID=44229]Phenom II X6 1090T Black Edition 3.2GHz / 3.6GHz Turbo Core 9MB Cache İşlemci
                                                                                                                                                                211,00 USD                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                458,12                                                        TL                                                                                                                                                                *421,47                                                        TL                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Toplam (KDV Dahil):

2.334,84                                    TL

*2.148,06                                    TL

kenzita
07-12-2011, 22:55   |  #2  
Yıllanmış Üye
233 mesaj

Ekran kartı olmamış crossfire çok mantıklı bişey değil zaten. onun yerine asus veya msi dan 560 ti öneririm. oyunlar konusunda çok iyi bir karttır.Battlefield 3 high ayarlarda bu kart öneriliyor.

Yalın41
07-12-2011, 23:34   |  #3  
OP Taze Üye
10 mesaj

Siz ne önerirsiniz peki ? diğer parçalar uyumlu olmuş mu ? yani işlemci anakart ramler falan iyi midir ? Sizin önerinize göre HD6850 x2 yerine tek bir kart alalım diyorsunuz ama HD6850 CF si GTX 560 Ti den iyi olmaz mı ?

kenzita
08-12-2011, 11:29   |  #4  
Yıllanmış Üye
233 mesaj

HD 6850 crossfire ile gtx 560 ti nin karşılaştırması.

Ekran kartlarını takip ediyorsan en çok 560 ti nin ismini duyarsın çünkü şu anda en ideal kartlardan biri ve bir sürü modifiye modeli var. Şu anda tüm oyunları high ayarlarda açan ve sınırda bir kart. iki karta ve güç kaynağına vereceğin parayı bu karta verirsin. Hatta hd 6950 bile alabilirsin bu kart 560 ti den sonra alınacak ik karttır. Aradaki fark 100-150 tl falan

Son Düzenleme: kenzita ~ 08 Aralık 2011 11:51
mladenbmv
08-12-2011, 12:46   |  #5  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
497 mesaj

o sisteme bir tanede ssd disk atarsan daha guzel olur.

YasinC
08-12-2011, 12:57   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

ATİ'nin zaten sürücü problemleri başa bela birde Crosfire yapacaksanız eski bir crossfire kullanıcısı olarak  Allah size sabır versin diyorum sadece

Yalın41
08-12-2011, 17:30   |  #7  
OP Taze Üye
10 mesaj

arkadaşlar ben baktım vatan computerden ürünlere GTX560
GTX560 GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
GTX560 DirectCU II GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
GTX560 Ti DirectCU II GDDR5 1GB 256Bit Nvidia DX11 Ekran Kartı
GTX560 Ti Twin Frozr II O.C. GDDR5 1GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı
GTX560 Ti DirectCU II TOP GDDR5 1GB 256Bit Nvida GeForce DX11 Ekran Kartı
Aralarında inanılmaz derecede fark var ama bunların hepsi GTX560 degilmi ? " Ti " olunca daha güçlü oluyor heralde ama ilk gönderdigim kart 497 TL iken son kart 747 TL. Ama bunların ikiside benim her türlü işimi görmez mi ? ben fazla anlamam bu sistemlerden çok arada kaldım kimisi diyor Amd al harika CF yapınca tadından yenmez. Kimisi diyor driverlerden çok cekersin. İşlemci , monitör , anakart , psu falan onlar hakkında seçimim nasıl ?

International Affairs
08-12-2011, 17:37   |  #8  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Yerinizde olsam nvidia ekran kartı almazdım, çoğu overlock yapılmış şekilde geliyor yada overlock potansiyeli çok az,atinin ekran kartları nvidia ya göre oc yapma potansiyeli çok yüksek derecede o yüzden fiyat performans olarak iyi soğutuculu bir 6850 alarak gtc 560 ti seviyesnin zorlayabileğini düşünüyorum.
Ayrıca fiyat-performans verim de şu anda en iyi fiyata en yüksek performasn sağlıyor 6850 ve gtx 560 ti ile arasında çok az bir fark var.
http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+HD+6850

Son Düzenleme: International Affairs ~ 08 Aralık 2011 17:39
Yalın41
08-12-2011, 18:59   |  #9  
OP Taze Üye
10 mesaj

Arkadaşlar hepiniz yorumlar için sağolun fakat benim kafam git gide karışmaya başladı. Yani ben 2500 TL ( maksimum 2799 TL ) bir pc toplamak istiyorum. Ve yorum olarak " en iyisi budur " gibi bir şey bekliyodum fakat heralde kişinin alternetifine kalmış bir şey. Kimisi diyo intel kimisi amd kimisi ati kimisi nvidia... Ben hangisini seçecegime bir türlü karar veremedim. İntel ve Nvidia , Amd işlemci ve ekran kartlarına göre daha pahalı diye bunları tercih etmiştim. Gerçekten nasıl seçim yapıcam ? amd işlemci ve ekran kartları fiyat ve performans olarak herkesin gözünü dolduruyor gibi ondan tercih etmiştim ama intel ve nvidia kaliteli diyorlar ne farkı olucak ki ?

YasinC
08-12-2011, 21:15   |  #10  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: International Affairs  
Yerinizde olsam nvidia ekran kartı almazdım, çoğu overlock yapılmış şekilde geliyor yada overlock potansiyeli çok az,atinin ekran kartları nvidia ya göre oc yapma potansiyeli çok yüksek derecede o yüzden fiyat performans olarak iyi soğutuculu bir 6850 alarak gtc 560 ti seviyesnin zorlayabileğini düşünüyorum.
Ayrıca fiyat-performans verim de şu anda en iyi fiyata en yüksek performasn sağlıyor 6850 ve gtx 560 ti ile arasında çok az bir fark var.
http://www.videocardbenchmark.net/gpu.php?gpu=Radeon+HD+6850
Yuh size bir söz bulamıyorum artık GTX 560 Tİ nin rakibini 6850 yaptınız ya bu kadar da taraf olmayın babanızın şirketi değil !!!
İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN!!!!!

YasinC
08-12-2011, 21:38   |  #11  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Arkadaşım CF SLI ihtiyaç dışında fantaziden başka birşey değil 
CF yada SLI yapıp kullandım 1. kartın ısısından dolayı fan sesinden durulmuyor tabi anakarttaki PCI EXP ler arası boşuğada bağı ama en az 1. kart 15  derece daha sıcak çalışıyor. 
Nvidia kartlarda OC potansiyeli daha yüksek Fermi GPU lar voltaj verdikçe çoşuyor mubarekler ATİ kartlardada  OC  yapılabiliyor nvida kartlardaki kadar verim yok  ancak hiç bir kartı sürekli OC lu halde kullanılması önerilmez. 
AMD-İNTEL-NVİDİA farketmez senin paranın yettiği en yüksek performanslı sistemi almaya bak marka fanatikliği yapmak AKIL İŞİ DEĞİL

International Affairs
08-12-2011, 21:48   |  #12  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj
Alıntı: YasinC  
Yuh size bir söz bulamıyorum artık GTX 560 Tİ nin rakibini 6850 yaptınız ya bu kadar da taraf olmayın babanızın şirketi değil !!!
İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN!!!!!
Nasıl değerlendirdiğimi anlamıyorsun olayı kronikleştirip taraf sen yapıyorsun sonra üstüne yorum yapıyorsun yorumlarda tamaiyle bilimsel test sonuçlarına göre yorum yapılır taraf olarak değil,gtx 560 ti in 6850 den daha iyi bir kart olduğu kabül lakin 6850 nin fiyat-performans olarak videobenchmarks listesinden 1. sırada olduğunu unutma!!! heleki MSI 6850 hd nin oc ile çok çok çok iyi performas veriyor fiyat-verim dediğin zaman 6850 yi tek geçerim...