Arkadaşlar öncelikle okuma nezaketini gösteren veya cevap veren herkese şimdiden çok teşşekür ederim.Forumunuza yeni üye oldum ve eski bir bilgisayar kullanıcısıyım.Fakat 5 yıldır yeni bir sistem toplamadığım için donanım bilgilerinden yoksunum.Forumlarda şöyle bir dolaştım ama gerçekten tam olarak bilgi sahibi oldum denemez çünkü gerçekten yeni donanımlar çok karışık.O yüzden sizden yardım bekliyorum.
Bilgisayar için ayırabileceğim toplam bütçe kdv dahil en fazla 1500 ytl.Bilgisayarı oyun oynamak için kullanacağım.Genelde football manager serileri,fallout serileri,starcart,Rpg tarzı oyunlar ve strateji oyunları oynuyorum.İlk bilgisayarımı bundan 12 yıl önce aldığım için 2 boyutlu oyunlar daha hoşuma gidiyordu ama çağ değişti ve benimde artık oyun oynayabilmem için en azından yeni oyunlara uyum sağlamam gerekiyor.Mesela Starcraft 2 çıkıcak ve muhtemelen iyi bir donanım gerektirecek.
Şu ana kadar lcd ekran hiç kullanmadım ve yardım edeceğiniz sistemin içine monitör, klavye gibi oyunlarla ilgili alt-donanım parçacıklarınıda eklerseniz memnun olurum.Bütün bütçem 1500 ytl'yi aşamayacağı için sistem yardımlarınızı klavye,kasa,hoparlör gibi ek masraflarıda bunun içerisine dahil ederek yaparsanız çok memnun olurum.Ekonomim kısıtlı olduğu için beklentilerim çok yüksek değil fakat yeni çıkan oyunları en azından 2 sene çalıştırabilecek, şöyle bu fiyata en güzel oyun seçeneklerini sunacak bir sistem hayalini kuruyorum.FPS tarzı oyunları hiç oynamıyorum belki ekran kartı seçiminde bir püf nokta oluşturabilir.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşşekür ederim.