Bilgisayar Topluyorum Yardım Lütfen

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
snakedby
01-11-2005, 13:58   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
43 mesaj

Arkadaşlar eski bilgisayarımı artık yenilemeye karar verdim.Toplamak istediğim parçalar aşağıdaki gibi.Sizin düşünce ve önerilerinize başvurmak istedim yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşlemci:AMD 3000+
Anakart:Asus model bir anakart almayı düşünüyorum(hangisi olacağında kararsızım)
Ekran Kartı:İlk başta 128mb GeforceFx5200 alacaktım hesaplı olsun diye ama sonradan sanki 256mb bir kart daha mantıklı olur gibime gelmeye başladı.
Ram:512mb Kingston yeterli olur sanırım
Kasa:Çift fanlı bir kasa
Mouse/Klavye:Optic mouse ve klavye
Diğer parçalar elimde olduğu için diğerlerine gerek duymuyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

titogonzales
03-02-2006, 03:08   |  #2  
Taze Üye
17 mesaj

butcen ne kadar soylekı ona gore soylıım işlemci amd den sasma anakart asus fx 5200 alma ekran kartı atı radeon çiplidenolsun

baris_sonmez
18-02-2006, 23:34   |  #3  
Taze Üye
5 mesaj

BENDE AMD KULLANISISIYIM ANAKART OLARAK ASUS A8N-SLI DELUXE ALDIM VE ÇOK MEMNUNUM BU GÜNE KADAR HİÇ BİR SORUN ÇIKARMADI.TABİ SOKET 939 İŞLEMCİ KULLANACAKSAN SANA TAVSİYEM BU PAHALI BİR ANAKART FAKAT TAM BİR GRAFİK VE PERFORMANS CANAVARI BU ANAKARTIN DAHA UCUZ VERSİYONU A8N-SLI DE VAR YADA PREMİUM MODELİDE GÜZEL AMD DEN ŞAŞMA DESEMDE YİNEDE İNTELİDE BİR DÜŞÜN DERİM İNTEL PENTİUM 4 3.0 530 İŞLEMCİ VE ASUSUN İ945 ÇİPSETLİ ANAKARTIDA HARİKA BİR İKİLİ OLUŞTURUYOR SANA TAVSİYEM BUNLAR.. sitesini gez ve anakartları bir incele BÖYLECE FİKİR SAHİBİ OLMUŞ OLURSUN FİATLARININ İSE DONANIM SATAN FİRMALARIN İNTERNET SİTELERİNDEN BULABİLİRSİN.KASA OLARAK SANA RAİDMAX 420 WATT TAVSİYE EDİYORUM.RAM İSE 512+256 AL ANCA YETİYOR AMD ANAKART ALACAKSAN RAM OLARAK 400 MHZ PC3200 KİNGSTON DDR AL ZİRA AMD ANAKARTLAR DDR2 DESTEKLEMEZ İNTEL ANAKART ALIRSAN DDR2 533MHZ VE DAHA HIZLI RAMLER KULLANABİLİRSİN.ŞİMDİLİK BU KADAR KOLAY GELSİN (BUNLARI NİYE TAVSİYE EDİYORSUN DERSEN BENDE KENDİ BİLGİSAYARIMI KENDİM TOPLADIM VE KURULUMUNA KADAR HERŞEY BENİM ESERİM.ŞAHANE BİR UĞRAŞ VE PROFESYONELLİK GEREKTİRİYOR.)
BEST OF BRS

caucasianeagle
21-02-2006, 01:30   |  #4  
Yeni Üye
34 mesaj

ben asus kulanıyorum fakat forumda gezerken bır arkadısımızın asus ana kartının guncellemleri konusunda sorun yasadıgına tanık oldum bu konuyu iyi dusun!!!!ekran kartında sanırım 256 secmen mantıklı olur. ben amd 2800 kulanıyorum ve 512 ram var su an bence ram konusunda marka seçimi iyi 1 gb olsa daha iyi olur dıye dusunuyorum ve tek olarak al 2cıft ramde uyusmazlık sorunu yasaman mumkun olabılır ileride 2 kardeşin gecimsizligi gibi dusun yarın oburgun 2 kardeş gibi gecimsizlik sorunu yasaya bılırsın dıye dusunuyorum bırde bılgisayarım olmasa olmazı gercı suan sende varmı bılemem ama bende bırtane LG dvd writer al yazılan cd ları okuma acısından rahat edersın sanır 80-90 ytl arasında degişiyor fiyatı ve dvd romlar arasında 5-10 $ fark var sonuçta mutlaka surucu ve program kurma ıhtıyacın olucak ve dergiler her ay farkılı ıhtıyaclar için dvd cd leri veriyorlar ben cd writer aldım pişmanım onun için dvd writer için tekrar yatırım yapmak zorunda kaldım:(

nazmicanberk
21-02-2006, 16:17   |  #5  
Üye
83 mesaj

kardeş bence intel cpudan vazgeçme,128 lik ekran kartlarının devri geçti ekran kartın ati chipsetli bir 256 lık olsun ram de eğer bütçeni kasmayacaksa 1gb almanda fayda var (ah pcmi bide ben yenileyebilsem)Gülümseme

ufuks
04-03-2006, 14:35   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Arkadasım amdde kullandım.Kasa kolumun altında gezip durdum.Anlamı olmayan errorlar.Format üstüne format.Bilgisayarda ısınınca yavaslama.Fanda aldıysam fayda etmedi.Simdi Pentium 3.2 işlemci kullanıyorum.İntel chipsetli bi de anakart alınca gel keyfim gel.Daha bi hata görmedim.1024 ddr ram.256 mb ddr geforce 6600 ekran kartı.Bundan ala sistem mi var.