yaklaşık 2 haftadır bu sorunu yaşıyorum.yeniden başlat dediğim zaman bilgisayar kapanıyor fakat ilk açılış ekranında takılı kalıyor.hatta bazen oyun oynarken, şarkı dinlerken ya da basit birkaç işlem yaparken bile bilgisayar donup kalıyor.bilgisayara format attırdıktan sonra bu sorunla karşılaştım.tekrar bilgisayarcıya götürdüğümdeyse benden kabloları değişmem gerektiğini söyledi.bana pek inandırıcı gelmedi ve kendim çözmeye çalıştım.disk birleştirme, tune-up, ccleaner, virüs taraması gibi çözüm önerilerini denedim fakat bir sonuca ulaşamadım.çözüm önerilerinizi bekliyorum.
Bilgisayar yeniden başlamıyor
Clear-cmos (Bios reset) yapıp yeniden format atmayı dene. Muhtemelen düzelecektir
Masaüstü mü dizüstü mü belirtmemişsin.
bilgisayar masaüstü özellikleri şöyle
intel pentium d 3.4 ghz
foxconn rca4107ma-s2
2gb ddr2 ram
nvidia geforce 7300le
bios resetlemeyi denemeyi düşünüyorum fakat zor bir işlem gibi gözüküyor.çözüm önerin için saol daha basit bir yol bulamazsam biosu resetlemekten başka çarem yok.
Bios reset işlemi masaüstü bilgisayarlarda çok kolaydır. Bios pilini çıkartıp bir süre bekledikten sonra yeniden takmak. Ancak bazı bilgiler bios ile hdd arasında dolaştığı için bios reset işleminden hemen sonra yeniden temiz bir format atmanı öneririm. Hatta şöyle yap
Önce bilgisayara format at işletim sistemini kurma.
Sonra bios reset yap
Bilgisayarı açtığında işletim sistemi olmadığı için NTLDR missing hatası verecektir
Bu şekilde yeniden format ile işletim sistemini kurarsan sorun olmadan kullanırsın.
biosu resetlediğim halde aynı sorun devam ediyor.sorun yüklediğim xp den kaynaklanıyor olabilir mi?veyahut donanımsal bir sorun mu yardımlarınızı bekliyorum.
biosu resetlediğim halde aynı sorun devam ediyor.sorun yüklediğim xp den kaynaklanıyor olabilir mi?veyahut donanımsal bir sorun mu yardımlarınızı bekliyorum.Bios reset yaptıktan sonra işletim sistemini yeniden kurman gereklidir. Çünki biosa yazılan bilgiler silindiği için adresleme (IRQ) yanlış olabilecektir. Bu tür çakışmadan dolayı sistem açılışta kilitlenebilir.
Yeniden bios reset yapıp hemen ardından format ile yeniden işletim sistemini (XP) kurmalısın
format atmadan bu sorunu çözdüm.anakartı değiştirdiğimde böyle bir sorunla karşılaşmıyorum artık.fakat oyun oynarken ya da şarkı dinlerken belirsiz aralıklarla takılmaya devam ediyor.bu sorun birbiriyle bağlantılı değilse neyden kaynaklanıyor olabilir?