emeğine sağlık çok güzel bi çalışma ve paylaşım
BİLGİSAYARA FORMAT ATMADAN VİRÜSLERİ TEMİZLEMEK..
Ben hepsini indirdim ama yapamadım. Bir programın süresi bitti ve de.
Güvenli mod seçmek için ilk başta klavyeyle seçmek lazım ya oklara basıp. Benim usbli klavyeyi bilgisayar açılmadan görmediği için okları bozuk bilgisayarın gördüğü klavyeyle yapamıyorum seçmeyi. Klavyeyi nasıl görünür yapar ve o süresi bitmiş programı nasıl düzeltirim?
Klavyeden 'Alt'' ve ''Tab'' tuşlarıyla istediğiniz yere ulaşabilirsiniz.
Teşekkürler çok iyi bi paylaşım :)
Teşekkürler Süper Paylaşım.
Hiç bir zaman virüslerin etkisi tamamen temizlenemez ancak zararlı özellikleri bir süre için pasif hale gelirler. Ancak sistemde bıraktıkları birçok açık kapı, kapattıkları veya aktif hale getirdikleri birçok sistem ayarı, ve bir süre sonra virüsün tekrar aktif hale gelmesi için bırakabilecekleri larvalar (ben başka bir deyim bulamadım ;-)) ) antivirüs veya benzeri temizlikçilerin gözünden mutlaka kaçacaktır. Bu nedenle sisteminizin çalışır hale geldiğinde acilen yedeklenip formatlanması gerekir.
erdataHiç bir zaman virüslerin etkisi tamamen temizlenemez ancak zararlı özellikleri bir süre için pasif hale gelirler. Ancak sistemde bıraktıkları birçok açık kapı, kapattıkları veya aktif hale getirdikleri birçok sistem ayarı, ve bir süre sonra virüsün tekrar aktif hale gelmesi için bırakabilecekleri larvalar (ben başka bir deyim bulamadım ;-)) ) antivirüs veya benzeri temizlikçilerin gözünden mutlaka kaçacaktır. Bu nedenle sisteminizin çalışır hale geldiğinde acilen yedeklenip formatlanması gerekir.Başınıza gelirse siz öyle yaparsınız.
Yazınızı harfi harfine defalarca okudum, çıkardığım sonuç malesef olumsuz. Yazdıklarınız tamamen hayal ürünü diyebilirim. Siz pc nizi yeterince tanıyor ve tecrübenize güveniyorsanız eğer, benim için temizlenemeyecek virüs yoktur. Pc de antivirüs olmasına rağmen kontrol her zaman bendedir. Hatırlatırım...
Pc konusunda çok az bilgim olmasına rağmen format atma işini yapabiliyorum ve "Basite kaçmak" tabirine katılıyorum. Format atmadan pc deki sorunları çözebilmek mühim olan sanırım.Paylaşımın için teşekkürler..
Merbalar konunun üzerinden uzunca bir zaman geçmiş umarım yardım için ulaşabilirim Öncelikle çok özel bir paylaşım olmuş elinize sağlık.
Yönergeleriniz tam tamına uygulayarak Helios Lite programının kullanım kısmına kadar geldim. Ancak bu programla scan dedikten sonra uzunca bir süre arama yapmasına rağmen aramayı bitirmiyor. Nedeni ne olabilir? Ayrıca Win7 kullanıyorum anlattıklarınız Xp için ama az çok uyuşacağını varsayarak deniyorum bir sorun olur mu?
Teşekkürler
Benimki 3 bölüm.
1) avasta boot taraması yaptır.
2)kaspersky trial indir ve sistemi tam tarat.
3)chdsk yaptır.
piRe_ Dostum Bu programlarla çogu virusleri temizlemek mümkün olabilir ama windows u kurcalayan viruslere karşı başarısızlıkla sonuçlanacaktır.Format atmadan kesin bir virus temizligi istiyorsanız bunun tek yolu var boot cd\dvd yada usb yapmak. Kaspersky Rescue yi kullanmanızı öneririm virus bulaşmış dosyayı virusten arındırma işleminde gayet başarılı. Kaspersky Rescue.com
Nasıl bootable yapıcagınızın linki; BootableKaspersky _EN & BootableKaspersky_TR_Çeviri By Google
Verdigim linklerde herşeyi gayet güzel açıkladıgını düşünmekteyim,bu konuyla ilgili ek sorularınızı özelden msj yazarak sorabilirsiniz.
klas temizlikle kurtulurum be ne diye uzutıyonuz :D puhahahahahahahahahaha
piRe, birşey sorcaktım, bilgisayarı resetleme derken formattan mı bahsediyorsun?
Arkadaşlar benimde çok araştırdığım bir konuydu ama bir sitede çok güzel anlatmışlar buyrun http://teknolojikusu.com/combofi ... n-nasil-kurtulurum/