merhaba
yeni bir bilgisayar toplattım ama kuran kişi benim tüm güvenlik ayarlarımı sıfırlamış. Yani windows güvenlik duvarı kapalıydı ve masaüstü uzaktan erişim açıktı. antivirüs programı da dışardan bilgisayara ulaşıma açık bırakılmış. bunu bilgisayarı kullanmaya başladıktan 2 hafta sonra farkettim. birde bilgisayarımda bir ağda bulunan bir klasör görülüyordu. halbuki ben bir ağa bağlı değilim. ben bu durumdan çok rahatsız oldum ve hemen gidip bilgisayarı yeniden bir başkasına yeniden kurdurdum. iyi bir antivirüs programı ile koruma altındayım ve masaüstü erişimi kapattım.
benim tüm bilgilerim harici bellekteydi. orada benim uzmanlık eğitimim boyu yaptığım makale haline gelmemiş tüm yazılar mevcut. dışardan bu şekilde harici belleğe ulaşılabilirmi ??
bu konuda pekçok program var ama harici belleği görüp görmediklerini bulamadım. bu arada harici diskim paylaşıma açık değil. özellikle tezim benim için önemli. lütfen bu konuda bana yardım edin
bilgisayara uzaktan erişim
o zaman onemlı verılerını pc de tutma harıcı hard dısk fılan kullan gerektıgınde takıp kullanırsın . ben bıle o kadar guvenlıge onem verdıgım halde . bır fılm sıtesınden fılm ızlerken player oynacı yukleme sonucunda agı paylasıma actı kis2010 varken . mademkı onemlı verıler var pc yı uzaktan yardımı kapat .
sunu yapabılırsınız pc nızdekı herhangıbı bır program degısıklıgı yapması ıcın sızden parola ısteyecek aksı halde mudahale edemez pc ye ılgılı haberı burdan takıp edınız https://www.chip.com.tr/konu/muke ... korumasi_16267.html toplam 7 sayfadan olusuyor guvenlık ıle ılgılı bılgılendırmeler . vede firewall ıyı olan bır yazılım kullanabılırsın . vede hızmetlere gırerek uzaktan kayıt defterını devre dısı bırakabılırsın . bırde yazısıcı kullanmıyorsanız eger . yazıcı bırıktırıcını cıft tıklayın v acılan pencerede durdur secenegı var durdura bas sonra ozellıgı devre dısı bırak .
pc ne kullancı hesaplarından parola koy ılk basta . her defasında parola gırmak sıkıcı oluyor ama senden baska hıckımse pc den program ekleyemez , kaldıramaz vede yonetıcı onayı ısteyen ıslemlerı yapamaz ...