Bilgisayarda 15-20 dk sonrasi dikey cizgiler..

buuraaa
06-05-2011, 00:52   |  #1  
buuraaa avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj

Arkadaslar, bilgisayarimi normal kullanirken bir sorun olmaya basladi son zamanlarda. Herhangi bir zaman oluyor bu durum soyle ki. Ekranda birden dikey cizgiler cikiyor. Ve bilgisayarda hic birsey yapamiyorum dogal olarak, latpop oldugu icin acma kapama tusuna uzun basip kapiyorum. Kapaniyor bu sefer tekrar acmaya calistigimda 3 yada 4 sn fan calisiyor bilgisayarin isiklari yaniyor kendi kendine kapaniyor tekrar. 20 dakika falan bu boyle. Acilmiyor pc.

İsidan oldugunu dusunmuyorum, fanini temizledm icersnden baya bir kir cikti problem devam ediyor. Bilgisayara format attim devam ediyor sorun.  Fanlar calisiyor hic bir problem yokken durduk yere boyle birsey olmasi cok garip. İsidan olmasi ihtimali uzerinde durarak bilgisayari havada tutarak calistirdim 10 dk sonra yine ayni sorun.. Yardimci olabilir misiniz hp servisi problem kesfi icin 210 tl para istiyor :S ne yapmaliyim? Bilgisayardan anlayan bir arkadasim bakti o da bulamadi yardimlarinizi bekliyorum..

Model: Hp pavillion dv5 1005et
İsletim sistemi win7 ultimate 64 bit( 32 de denedim olmadi vista denedm o da fayda etmedi..)

buuraaa
06-05-2011, 01:59   |  #2  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Yardimci olabiCek kimse yok mudur??

Tekno_Loji
06-05-2011, 02:16   |  #3  
Tekno_Loji avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 35
1,677 mesaj

valla kardeş gecenin ikisinde yardım alman biraz zor ama yazdıklarını okudum. Az çok deneyim sahibi biri olarak bence senin sorun ekran kartından kaynaklanıyor gibi çünkü benimde senin sorunun gibi masaüstü bilgisayarımda aynı problem vardı ve ekran kartından kaynaklı olduğu çıkmıştı. Kesin ekran kartı diyemem ama olma ihtimali yüksek. 

Eğer kullandığın dizüstünün ekran kartı anakarta tümleşikse anakart tümüyle değişir bu da sana ağır bir külfet getirir. Bence sorun ekran kartında ama umarım değildir...

buuraaa
06-05-2011, 02:50   |  #4  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Tesekkur ederim biraz arastiricam

buuraaa
06-05-2011, 15:02   |  #5  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Başka fikri olan var mı? arkadaşımla ekran kartını inceledik bir problem yok gibi görünüyo :S

Sails_42
06-05-2011, 19:47   |  #6  
Sails_42 avatarı
Yıllanmış Üye
256 mesaj

Isıdan kaynaklanmıyor demişsiniz ama buradan SpeedFan'ı indirin ve bir bakın bakalım sistem ısısı ne kadar... Ayrıca eğer ekran kartından değilse Laptop'ın monitöründe de bir sorun olabilir... Ekran kartıda aşırı ısınıyor olabilir...

buuraaa
11-05-2011, 15:35   |  #7  
buuraaa avatarı
OP Üye
54 mesaj

Chipsetten kaynaklanan bir problemmis. Ne kadar tutar ki chipset. Garanti de vermiyorlar degistiremeyebiliriz elimizde patlar gibi birsey dediler. %90 ihtimal oluyormus. Anakart degistirelim dediler? Sizce ne yapmaliyim? Chipset'e 310
Anakart'a 390 tl dediler