bilgisayarda donup kalma sorunu

HPQ-User
06-03-2008, 21:44   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

haso sormuş:
bilgisayarım sıklıkla donup kalıyor. hiçbir tuş çalışmıyor. ctrl+alt+delete yapıyorum yine değişen birşey yok. virüs taraması yapıyorum yok. Advanced WindowsCare V2 Personal kullanıyorum yine aynı, değişen birşey yok.sistemi reset düğmesine basarak yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. nedir bu bilgisayarın derdi allah aşkına? yardımlarınızı bekliyorum.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel pentium D işlemci, 1,8 ghz, 1 gb ram, 80 gb harddisk

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Aras Yurtman
07-03-2008, 09:47   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

Sorununuz donanımsal gibi gözüküyor. Önce Notebook Hardware Control gibi bir programla (ya da BIOS'tan) CPU ve GPU sıcklıklarına bakın. Eğer sıcaklıklar 60-70°C'den fazlaysa sorun ısınmadan olabilir. Fanlarınızı kontrol edin. Sorun anakart, RAM, PSU (güç kaynağı) gibi diğer parçalardan, hâttâ kasanın dışındaki sorunlu bir aygıttan bile kaynaklanıyor olabilir. Kritik olmayan parçaları (optik sürücü, TV kartı, klâvye-mouse dışındaki USB aygıtları) söküp deneyebilirsiniz.

Sorunun kaynağını öğrenmek için Windows Günlüğü'ne de bakabilirsiniz ama donanımsal sorunların coğu günlüğe kaydedilemeden bilgisayarı kilitliyor.

Sorunu tam olarak çözmek için çalışan başka bir bilgisayarda parçaları denemeniz gerekebilir.

1ol3irol
07-03-2008, 09:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

avira antivir ve ad-aware 2007 ile bilgisayarınızı taratın.. bu tür donmaların nedeni virüs kaynaklı oluyor. (benim de başıma geldi..)

Aras Yurtman
07-03-2008, 13:14   |  #4  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
571 mesaj
1ol3irol
avira antivir ve ad-aware 2007 ile bilgisayarınızı taratın.. bu tür donmaların nedeni virüs kaynaklı oluyor. (benim de başıma geldi..)
Doğru. Virüsler de bu tür sorunlara neden olabilir.

Ayrıca Spyware Search & Destroy ücretsiz programını da yükleyin. Geçici bir çözüm olarak online bir virüs tarama hizmetinden de yararlanabilirsiniz.