Bilgisayarda görünmeyen klasörler(gizli klasör değ

biziz
22-12-2010, 10:36   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
28 mesaj

Bilgisayarıma bulaşmış virüsü McAfee programıyla temizledikten sonra Windows klasörü de dahil olmak üzere bilgisayarımdaki 200 gb civarı klasör şu an görünmemekte fakat hem sabit disk bölümleri dolu görünüyor hem de c bölümünde sadece Program Files klasörü görünmesine karşın bilgisayarım çalışıyor ve masa üstendekileri açabiliyorum. Gizli dosya ve klasörleri göster seçeneği de şu an açık.

Lütfen yardım edin kaybolanlar içerisinde çok önemli bilgilerim mevcut.

Kullandığım işletim sistemi XP

yusuf747
22-12-2010, 10:48   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
74 mesaj

Virüs silinse bile klasörlerin yapısını bozduğu için klasörler görünmüyor olabilir. Çözümü ise başlat-çalıştır
komut satırına  attrib -h -s "klasör yolu ve adı" şeklinde yazmalısın. Örneğin; attrib -h -s "C:\WINDOWS" bunu yaparsan büyük bir ihtimal görünür hale gelecektir. Eğer olmassa bu adresteki vbscribt'i indirip çalıştırarak sorunu düzeltebilirsin.

http://www.dosyauzantisi.com/dos ... e-hatasi-veya-virus

Son Düzenleme: yusuf747 ~ 22 Aralık 2010 10:58
Karub
22-12-2010, 10:58   |  #3  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: yusuf747  
Virüs silinse bile klasörlerin yapısını bozduğu için klasörler görünmüyor olabilir. Çözümü ise başlat-çalıştır
komut satırına  attrib -h -s "klasör yolu ve adı" şeklinde yazmalısın. Örneğin; attrib -h -s "C:\WINDOWS" bunu yaparsan büyük bir ihtimal görünür hale gelecektir.

Denemekte fayda var :)

--
Benim önerim ise CD'den çalışan bir tane Windows XP kullanmanız. Sadece CD'den çalışıyor ve istediğiniz dosyalarınıza bakabilirsiniz. Eğer orada gözüküyorsa virüs peşinizi bırakmamış demektir.
Alternatif olarak Ubuntu deniyebilirsiniz. Ondada kurmadan deneme fonksiyonu mevcut... Ayrıca virüsleride Ubuntu size gösterir.
Birde size altta önerdiğim program ile virüs taraması yaparsanız; Virüs, Trojen, Truva atı, Solucan vs.. Hepsini temizler.

http://www.pctools.com/tr/spyware-doctor/

biziz
22-12-2010, 12:46   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 1
28 mesaj

yardımlar için teşekkürler, önerilerinizi deneyeceğim. attrib komutunu kullanırken komut ile -h -s parametreleri arasında boşluk bırakacak mıyım. -h -s parametreleri arasında da boşluk bırakmam gerekli mi?

yusuf747
22-12-2010, 13:42   |  #5  
Üye
74 mesaj

evet her ikisinin arasında da bir karakter boşluk bıraklmalısın.

ezutı
24-12-2010, 13:32   |  #6  
Taze Üye
17 mesaj

dostum kaybolan programlarını geri yüklemen için iki seçeneğin var.

1)ya sistem geri yüklemeden  dosyalarını geri getirirsin yada
2)program yardımıyla dosyalarını geri getirirsin

1) nasıl geri yüklersin sistyemi
başlata tıkla ,programlar ,donatlar,sistem araçları, sistem geri yüklemeden geri getirebilirsin..
sakın geri yükleme noktası oluşturma...