Biliyorum sorunun üzerinden uzun bir süre geçmiş fakat google'dan yazıp yeni gelen arkadaşlar için nacizane fikrimi paylaşmak isterim..
Bundan bir süre önce bazı dosyalarımın 3. şahısların eline geçmemesi için silme kararı almıştım fakat Recuva veri kurtarma yazılımları sayesinde bu silinen mahremiyet içeren verileri tekrar kurtarmayı mümkün kılıyor..
Bende düşündüm taşındım ve dedim ki madem bu dosyalar silinince iz bırakıyor, o zaman taşıyalım dedim ve verileri flash diskime aktardım ve sonrasında Recuva programını bilgisayarıma kurup genel tarama yaptım ve söz konusu verilerin ismi dahi gözükmemekte.. Ama bu alanda uzmanlaşan kişiler tabi ki bu tür basit yazılımlar dışında özel teknikleriyle belki açığa çıkarabilirler..
Microsoft'un resmi açıklamasında verileri tamamen yok etmenin imkansız olduğunu belirtilmiş, ancak bu diskteki izlerin üzerine farklı bir veri yazılırsa bu veriler kurtarılamaz hale geleceğinden bahsetmişler yani 10 gb bir disk var elimizde ve içinde de silmek istediğimiz 3 gb lık bir veri var, bu verileri sildikten sonra aynı diske 10 gb lık bir veri yazarsak (program, oyun vs.) o önceki yazılmış olan 3 gb lık veri kurtarılamaz hale geliyormuş..