Bilgisayarda İLGİNÇ bir sorun (İmdat !) :(

krpton22
21-05-2007, 17:17   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhabalar.

Benim ilk defa karşılaştığım ilginç bir sorunum var.Lütfen format atmadan bu sorunuma bir çözüm bulmam için yardım edin.Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Benim Windows C de kurulu.C de mecburen ancak 300-400 MB boşluk vardı.Şimdi 930 MB boşluk bırakabildim.2-3 gündür bilgisayarı açıyorum (hem Normal hem de Güvenli Kip oturumunda farketmiyor) ve C sürücüsündeki 930 MB lık boşluk yaklaşık 1 er 2 şer MB lık şeklinde azalıyor.200 MB altına inince sağ alt köşeden "C sürücüsünde yetersiz alan" şeklinde bir uyarı çıkıyor.Nihayetinde 10 MB ve 0 MB derken bilgisayar kapanıyor.Bilgisayarı yeniden başalatıp oturumu açtığımda tekrar 930 MB dan geriye doğru aynı olay gerçekleşiyor.Ancak D ve E sürücülerinde hiç bir değişiklik yok.Bu durum niye oluşmuş olabilir lütfen bir çözüm bulalım.Benim C de şimdi 930 MB boşluk var ama ben bunu 2000 MB yapsam da pek farketmez.Sadece ilk durumdan fazla bilgisayar açık kalmış olacak, o kadar bence.

Bu sorunla karşılaşmadan önce neler olduğunu ve sistemimi anlatayım:18 Mayıs 2007 de gece biligsayarı güzelce kullandım.Ancak bilgisayar yavaş açıldığı için (açılışta Windows 23 çizgide açılıyor :(  ) açılışı hızlandırmak için nette araştırma yaptım ve "bootvis" isimli bir program buldum.Kurdum söylenenleri yaptım ve bilgisayarı başalttım ama açılşta hızlanma pek olmadı.Kapatmaya çalıştım ve bir türlü kapanmadı ben de reset atıp sonra da kasadaki power düğmesinden kapattım ve fişini çektim.Sabah birşekilde açıldı ama C deki boşluk 200 MB altına inince  bir uyarı aldım ve ben de farkettim ki yavaş yavaş boşluk azalıyor ve sıfırlanıyor.

( Ayrıca 18 Mayıs 2007 de bu sıkıntıyla karşılaşmadan önce 16 Mayıs 2007 de işlemci fanı durdu işlemci çok ısındığı için -80 oC yi gördü- bilgisayar açılmadı bir türlü.Ben de işlemci fanını yeniledim ve şimdi işlemciyi buz gibi soğutuyor.İşlemci fanını takarken merak edip işlemciye çıkarıp yekrar yerine yerleştirmiştim. Daha önce mecburiyetten C de 200-400 MB boşluk ile çalışıyordum.Bu yüzden Sistem Geri Yükleme de iptal olmuş galiba.Bu sebeple Sistem Geri Yükleme ile çözüm üretemedim.)

P4-2400 Mhz ; 256 MB RAM ; 80 GB HD ; 128 MB GeForce  FX 5200 Ekran kartı ; 52x32x52 CD RW
Kaspersky Internet Security 6.0 ; Ad-Aware SE Personal ; YahooAntiSpy (toolbar ile geldi)

Sorun oluştuktan netten araştırıp sonra şunları kurdum : Registry Fix It ; Registry Clean Expert ; Eusing Free Registry Cleaner ; Spybot - Search & Destroy

Şimdi size bu satırları yazarken baktım da C de 930 MB den geriye 141 MB kalmış ve azlamaya devam etmekte  :-\  .Bilgisayar birazdan yeniden başlayacak ve karşıma "Sistem Ciddi Bir Hatadan Kurtarıldı " diyecek ve tekrar yeni bir 930 MB sıfırlanana kadar sorunuma çözüm aramaya çalışacağım. Çok komik ve acayip bir durum ya !   :(

Bu arada birden fazla olunca dikkatimi çekti de register ı temizlemek için program bulup kuruyorum.Program kurulup son aşmasına gelince gariptir ki " Launch" diyip çalıştırması gerekirken Setup olarak kilitleniyor. Yani kurulumu tamamlayamıyor. Görev Yöneticinden silmek istiyorum olmuyor. İşte Görev Yöneticisinin SETUP hatasındaki resmi :

Yeniden açılınca msconfig den başlangıca bakıyorum da "dumprep 0-k" şeklinde birşey çalışıyor. Sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı hatasının resmini çektim.

Hata resmi :

LÜTFEN BANA BİR ÇÖZÜM BULUN.KAÇ GÜNDÜR UĞRAŞIYORUM,YAPAMADIM.KAFAYI YİYECEĞİM ANLAYACAĞINIZ. Üzgün

Son Düzenleme: krpton22 ~ 21 Mayıs 2007 17:18
cell-o
21-05-2007, 17:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

şunu sizden istiyorum.denetim masasına geliniz.sonra yönetimsel araçlar gelin.orada olay görüntüleyicisine gelin.orada error olarak neleri vermiş onları yazarmısınız.bu arada görev yöneticide zararlı bir uygulama yoktur.
birde dump dosyasına gerekli hataları kaydetmiştir.bunu okumak için http://support.microsoft.com/kb/315263 buradaki makaleyi okuyunuz.

kolay gelsin.

Son Düzenleme: cell-o ~ 21 Mayıs 2007 17:36
sahan
21-05-2007, 17:34   |  #3  
Taze Üye
10 mesaj

usta sana tek bi çözüm var format da başkaçare yok kusura   bakma yedeklerini alacaksın ve format atmaya başlayacaksın

krpton22
21-05-2007, 19:29   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
cell-o
şunu sizden istiyorum.denetim masasına geliniz.sonra yönetimsel araçlar gelin.orada olay görüntüleyicisine gelin.orada error olarak neleri vermiş onları yazarmısınız.bu arada görev yöneticide zararlı bir uygulama yoktur.
birde dump dosyasına gerekli hataları kaydetmiştir.bunu okumak için http://support.microsoft.com/kb/315263 buradaki makaleyi okuyunuz.

kolay gelsin.

Makaleden pek birşey anlamadım ama  olay görüntüleyicindeki Hata = error lardan 16.05.2007-19.05.2007 arasındaki hataların resmi umarım yeterli olur.

Teşekkür ederim. . .

Kansav
21-05-2007, 21:32   |  #5  
Yıllanmış Üye
521 mesaj

Görev yöneticisinde göründüğü kadarıyla birçok gereksiz uygulama var. Görünmeyenleride hesaba katacak olursak 256 MB Ram için oldukça fazla olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle Process Explorer kurup (() sistemi incele. Tanımadığın uygulamaları sonlandır. Belli bir süre process explorer'ı izle.Aynı anda C sürücüsündeki boş alan miktarınıda izle.Sonra uygulamaları teker teker sonlandırarak hangi uygulamayı kapattığında C sürücüsündeki boş alan miktarının azalmasının durduğunu yakalamaya çalış.O uygulamayı yakaladığında hangi programın uygulama dosyası olduğunu doğrula ve o programı sistemden kaldır.En son TuneUp Utilities veya System Mechanic ile sistemde genel bir temizlik yap ve sistemi restart ederek sonucu gözlemle.

Not: İşleme başlamadan önce kurduğun tüm registry temizleme araçlarını kaldır ve sistem geri yüklemeyide kapat.

cell-o
22-05-2007, 08:03   |  #6  
Yıllanmış Üye
843 mesaj

resimde gördüğünüz gibi çok fazla event hataları var.bunları teker teker düzeltmeye kalkışırsanız çok uzun olur.bunun için yazılımsal sorunları düzelten norton systemworks aracı kullanabilirsiniz.
event hata çözümlerini http://www.eventid.net buradan id numaraları girerek öğrenebilirsiniz.

kolay gelsin.

asimileci
22-05-2007, 09:06   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,996 mesaj

öncelikle herşeyi kaldır
sadece kaspersky ve ad-aware ve ccleaner kalsın
registry mechanic de varsa oda olur
ramin az oldugu için sabit diski ram alanı gibi kullanıyor sorun ondan çıkıyor.

bilgisayarım özellikler den ram kullanım miktarını ayarla hele 512 ye düşür ne olacak.

pc yi de iyice temizle prefetch ve temp leri
+++
ccleaner ile iyice temizleyiver

kkkmert
23-05-2007, 21:52   |  #8  
Yıllanmış Üye
300 mesaj
cell-o

kolay gelsin.

Bende olay görüntüleyiciyi açtım 20-25 civarı bendede hata vermiş o hatalatın bilgisayar çalışmasına sorun teşkil ediyormu ediyor ise nasıl düzeltiriz bu hataları.