Bilgisayarda Müzik için en uygun İşlemci

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
piho
06-12-2005, 00:39   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Bilgisayarda Müzik için en uygun İşlemci AMD midir yoksa Intel mi ? yeni bir PC toparlamak istiyorum fakat işlemci seçiminde hala karar veremedim.

Intel seçimlerim ;

İşlemci INTEL Pentium 4 630 (3.0GHz,800MHz,2MB,HT,LGA775) BOX 205 $+KDV

İşlemci INTEL Pentium 4 640 (3.2GHz,800MHz,2MB,HT,LGA775) BOX 251 $+KDV

AMD seçimlerim ;

AMD ATHLON 64 3200 2.0GHz BOX 939 64BIT  186$+KDV

AMD Athlon 64 3500+ VENICE (512K,2200MHz,S939) BOX İşlemci

250$+KDV   

----------------------------------------------------

Düşündüğüm işlemciler AMD/Intel olarak bunlar.Kullanacağım Bilgisayarda Müzik Prodüksiyonlarıyla uğraşacağım.Tavsiyelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler...

PaNDeMoNiuM
06-12-2005, 22:37   |  #2  
Yeni Üye
32 mesaj

İşlemci olarak amd iyi;fakat senin medya uygulamalarında işlemci ilk sırada değil.Öncelikle onboard ses kartı içeren bir anakart alacaksan çok kaliteli bir anakart alman gerekiyor.Eğer müzik işiyle amatörlükten daha fazla uğraşacaksan creative'in ses kartlarını kullanmalısın;fakat anakart-ses kartı uyumunu gözardı etmemelisin.Yani kafa yorman gereken mevzu işlemciden ziyade anakart-ses kartı ikilisi.Eğer ağır medya işlemleri yapacaksan da ramini sağlam tutmalısın...Sevgiler...

piho
07-12-2005, 01:06   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

"Öncelikle onboard ses kartı içeren bir anakart alacaksan çok kaliteli bir anakart alman gerekiyor.Eğer müzik işiyle amatörlükten daha fazla uğraşacaksan creative'in ses kartlarını kullanmalısın"

Arkadaşım bu konuda yanlış bilgiye sahipsin Müzik üretimi konusunda on board ses kartını kullanmayı bırak creative ses kartı bile kullanmak sağlıklı değildir.Tabiki Müzik üretimiyle ilgilenen kişinin ilk dikkat edeceği ses kartıdır fakar sadece Müzik üretimine yönelik ses kartlarını seçmelidir.Örnek; M-Audio,Terractec belki bunları hiç duymamışsındır hatta bilgisayar parçası satan yerlerin listelerinde bu gibi kartlar bulunmaz.Benim almak istediğim tavsiye sadece işlemci konusunda iyi niyetle bişeyler yazdın ama bu konuda ilgisi olanları yanıltmış olmayalım lütfen.İşlemci konusunda fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler...

Banned
07-12-2005, 17:39   |  #4  
Banlandı
191 mesaj

dostum amd kullan yaşa keyfini öbür arkadaşada dediklerin doğru bilgi seviyesi zayıf.amd kullanırsan 3200+işini fazlasıyla görür ve günlerce çoklu uygulamalarını inteldeki gibi aşırı performans kaybı olmadan kullanırsın.ram en az 1 gb olmalı tabiki hypertransporttan tam faydalanmak isteniyorsa.ayrıca 64 xp lisansı alıp kullanmanı tavsiye edeceğim ama netür yazılım kullanacakısn bilmediğim için tam olarak öneremiyorum yoksa 64 xp ile 15 uygulamayıda aynı anda çalıştırabilirsin.intelde ise 4 yada 5 işlemde makina güm şişer kalır ısı problemide cabası soba gibidir minimum 50 derce amd ise maksimum 45 derce normalde ise 256-26 dercede çalışır.32 bit xpde ise 7 uyglama rahat çalışır amd'de intelde 3-4 tane ancak oda bayağı kasar.uygulama deyincede millet sanmasın çocuk oyuncağı uygulamalar.dvd yazma işlemi+panda antivirüs yazılımı manuel tarama+photoshop,internet explorer kullanmak,müzik dinlemek bunlar amd sistemlerde çalışır kasmadan.ama intelde sadece panda tek başına işlemciyi yok ediyor.aradaki farklar bunlar.seçimi amdden yana yap ama işlemciye 385+kdv verbileceksende dualcore athlonu seçmek en iyi seçim tek çekirdekte yapılan uygulamarı 32 bitte 2 ile 64'te 4 le çarparsak nekadar fark var oda meydana çıkar.anakartada gelince nf4 msı platinium anakartlar yeterlidir.performansı çok iyidir.intel dönemide kapandı artık bütün intelciler anlasın artık amd yeni çıkarma yapmak üzere artık yüksek saat hızı ile doğru orantılı artan hypertransport gemek üzere eğer ısınma sorunu olmassa.endüşük saat hızı 2.8ghz hyper transport ise değişime uğrayarak entegre vga denetleyiciside geliyor yanında gerci ide'de olsa çok iyi olacaktı ama belki 3.seri işlemcilere.

darkstar
07-12-2005, 18:02   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,029 mesaj

arkadasim muzik produksiyonuyla ugrasacaksan amd yada intele sen karar ver ama dual core alirsan cok rahatlayacagindan eminim...

piho
07-12-2005, 23:25   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

scream730 verdiğin bilgiler için teşekkürler.Windows xp işletim sistemi üzerinde cubase ( http://www.steinberg.de/ProductPage_sb_se3_eu.html ) , reason ( http://www.propellerheads.se/) ve ses düzenleme programlarını ve hardware cihazlar (midi klavye gibi ) kullanıcam.XP nin 64-bit versiyonunuda bu işlemcilerle kullanmam gerektiğini unutmuştum iyi hatırlattın.RAM konusunda fikirlerine katılıyorum.Intel i tavsiye ettiler bu gibi konularda.Ben AMD nin daha uygun olduğu konusunda fikirlere sahiptim internette araştırınca Intel dediler.Fiyatı uygun ve daha ucuz olsada ondan daha pahalı olan işlemciyle fazla performans farkı olmayan bi işlemci düşünüyorum.Fiyatı bana uygun olan işlemcileri ilk mesajımda yazdım seçtiklerimden yada onlara yakın fiyat olan işlemcilerden hangisini tavsiye edersin?

Son Düzenleme: piho ~ 07 Aralık 2005 23:28
Banned
08-12-2005, 14:28   |  #7  
Banlandı
191 mesaj

3500+ amd vince yeterlidir.kullanacak olduğun yazılımlarıda 64 xpde çalışmasında sorun yok direk çalışıyor.ama yinede 2. bir sistem 32 xpninde kurulu olmasında fayda vardır.64 xp ile 32 arasında uygulama performansında%50 hata bazen %75 fark oluyor bu işin gizli yanı.hatta microsoftun sitesinden download edip test ettikten sonrada kararını verebilirsin.