kirpikral123 sormuş:
vaktinizi alıyorum ve buraya yazacaklarım biraz uzun olucak bilgisayar konusundada pek bir bilgim olmadığı için yukarıdan bana en uygun gelen sorununuzun konusu başlığı altındaki seçeneklerden birisini seçtim.Sorunlarım saymakla bitmez bilgisayarım ilk aldığımda çok daha hızlıydı ancak şimdi yavaşladı defalarca format atmama rağmen ilk hızını yakalayamadım.Bunun nedeni ne olabilir?
1)Blgisayarımın fanı bilgisayarım yuksek performasn seçiliyken aşırı çalışıyor ve beni delie diyor,süpürge gibi ses çıkarıyor bunu neden yapıyor olabilir?Diğer güç seçeneklerinde bu kdar ses çıkarmıyor
2)Bilgisayarım açılırken yada kapanırken aşırı zaman harcıyor.Örneğin sadece açılması 3 dakikayı buluyor.Bunun nedeni ne olabilir?
3)Bilgisayarımda media center,quick play gibi uygulamalara girmek bir ölüm gibi.Uygulamaın açılamsı dakikalar sürüyüro.Süre tuttum en fazla 1dakika bu kadar yavaş açılmasının nedeni ne oalbilir?Ve ben bilgisayarda bu programı tıkladığımda bilgisayarım o program açılana kadar donuyor.Kapanırkende daha doğrsu programı kapat dedğimdede aynı sorunlar ortaya çııyor.
4)B tarz özellikleri olan bir bilgisayar şu anki teknolojiye göre nerededir?Satıcıya kanıp büyük bir teknoloji marketten aldık ama sizce bu özellikte bir bilgisayarda film montajı vb uygulamalar yapıalbilirmi?
5)Piyasaya yeni çıkan oyunlar özellikle crysis gibi oyunlar bu bilgisayarda rahat rahat oynanabilirmi?
6)Ekran kartı diriverı nedir?Daha önceki driver silinmeden yüklenirse bir sorun olurmu?
7)Bilgisayarımın ses kartını net üzerinden sanırım sürümünü kendim elimle güncelledim ve şimdi ses çok az çıkıyor bunun nedeni ne olabiir hemde bilgisayarımda bulunan güğncel sürümün bir üstüydü yüklediğim...
8)Bilgisayarımın windows vistadan aldığı puan 3.3tür.Benim aldığım puan neden daha düşük performanstaki bir biligsayarla aynı olabilir?Yani şunu demek istiyorum bilgisayrımın ekran kartı masaüstü performansı için verdi bunu vista puanlama sistemi ama intel gma x300 içinde aynı puanı verdi yani onlar bu durumda masa üstü performasında eşitmi oluyorlar?
9)Windows vista service pack 1 yüklediğimde bilgisayrım çalışmıyor,daha doğrusu açılmıyor.Kamera ve benziri bir aygıt takmışsınız gibi bir hata lıyorum masaüstü pcmde.(amd sempron 3400 1.8ghz işlemci 1.5gm ddr 2800mhz ram ve nvidia geforge 7300 ekran kartı var 512 kadar çıkıyor paylaşımla.)Bilgisayarımın ekranı söktüğümde windows açılıyor sonra windows açılınca ekranın kablosunu kasaya geri takıyorum ama bu bazen işe yaramıyor.Bu neden olabilir?
10)Bilgisayarımda aşırı ısınma sorıunu olduğunu nasıl anlarım?Dha doğrusu laptobumu biraz kullandıktan sonra bilgisayrın sol tarafı diğer tarafa göre daha fazla ısınıyor bunun nedeni ne olablir?
11)Bilgisayarımda internet üzerinden ücretsiz oynanan oyunlardan bir yada bir kaçını download ederek oynadım.Çoğunda sorun yaşamdım.ancak bazen işte atıyorum intel p3te çalışr yazan ve intel gma x300 ekran kartlı laptopta çalışan bir oyun bende donmalarlar yavaşlamalar nedeniyle oynanmaz hale geliyor?Bunun nedeni ne olabilir?Örneğin bir oyun adı vermek gerekirse womens murdered.(Reflexive arcade)
12)Bilgisayarıma windows vistanın oyun için verdiği puan 4.6 ancak intel gma x300 ekran kartı olan 3.3 puan alıyor?Sizce benim onun çalıştırabildiği oyunları iki kat daha hızlı çalıştırabilmem gerekmiyormu?Ve sadece bu taraz oyunlarda yaşanan bir durum bu..
13)Bilgisayarım ekranının boyutunu 1024 x 800den daha aşağı bir ayara çekersem daha hızlanırmı bilgisayarım?Aeroyu kapatsam ne olur performans bakımndan?
14.)Bilgisayarıma overlock yapsam sorun olrmu?
15)İşlemciden daha fazla performans almak istiyorum overlock yerşine başka ne yapabilirm?
Çok soru sordum biliyorum ama ben daha yeni bilgisayar kullanmaya başaldım ve aklımda bir sürü soru işareti var ve belkide bu sorunların hepsini cevaplayamıycaksanız ama olsun yinede sizi tebrik ediyorum siteniz çok aydınlatıcı kursunuza katıldım,sitenizde bulunan yazıları okudum ve bir çok şeyi anladım.Soğolun çok teşekür ederim artık sitenizin ykın takipçisiyim...
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
hp pavilion 6725 et intel core 2 duo t5550 işlemci 667mhz 1.83ghz
2gb ram (markasını bilmiyorum) ddr2 667mhz
nvidia geforge 8400m gs ekran kartı
160gb harddisk(fujitsu sanırım markası)
intel anakart
windows vista home premium 32bit
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9) Gecko/2008052906 Firefox/3.0