Bilgisayarda %100 cpu sorunu?

HPQ-User
06-04-2008, 22:07   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Canocan sormuş:
Öncelikle Herkese iyi günler dilemek istiyorum hemen sizi yormayıp bilgisayardaki sorunu vereyim;

Yaklaşık 1-2 yıl önce aldığım bu Toshiba Satellite m70-193 zamanla cpu sorununa dönüp makinada hep cpunun %100 olduğunu görüyorum mesela size şöyle söyliyeyim. Ben bayadır World of Warcraft/Knight Online oynuyordum ve o ilk oynadığım zamanlarda cpu hiç bir şekilde artmıyordu çok rahattım kucağımda oynuyordum, ancak şimdi herhangi flash oyun yada 3-5 mblik oyun açsam bile cpu %100 çıkmakta virüs veya herhangi bir şey olamaz çünki virüs olsaydı hep %100 olurdu ve ben 5-7 ay önce cpu ile ilgili virüse yakalandım makinam açıldığında cpu %100 oluyordu hiç bir şey çalıştırmadan sonra aradan 7 gün geçtiğinde sorunu çözmüştüm svchost ismine girip cpuyu %100 yapmaktaydı ve ben bunun adını değiştirip silmeyi başardım şimdi bütün taramaları yaptım ve hiç bir şekilde virüs bulunmamaktadır.

Sorun sizce nerdedir lütfen yardım ediniz şu anda parmaklarımı bastığım tuşlar bile çok sıcak o kadar size belirteyim ve makina bir süre ısındıktan sonra kapanmaktadır sadece oyun oynarken oluyor ve ben bu kapanma olayına çözüm olarak makinanın arka tarafına büyük kitap koyarak makina reset zamanını anca böyle yavaşlatıyorum.

1 ay önce servise götürdüm fan'ını değiştirin dedim ancak fan da sorun yok sadece fanınızı temizledik dediler ve hiç bir şey değişmemişti ve şimdi gene aynı sorunla karşı karşıyayım ve bir daha başka bir servise götürdüm bu sefer benden bunları yapmaları için 400$ istediler sizce bu parayı veripte yaptırayımmı yoksa 400$ vermeyip cebimde kalmasını sağlayabilirmiyim lütfen yardım ediniz çok yazdım biliyorum ancak ben bu sorunla tam 4-6 aydır karşı karşıyayım.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Toshiba Satellite m70-193 Son. 2.13 15.4" 512 80

İşlemci : Intel Pentium M işlemci 770 (2.13 Sonoma)
Bellek : 512 MB DDR2 RAM, Maximum: 2,048 MB
Ethernet : Ethernet LAN 10/100
Modem : 56 K Modem
Mouse : Touchpad
Klavye : Türkçe Q
Harddisk : 80 GB (5.400 rpm) S-ATA
Fdd :
ODD Ürünü : DVD Super Multi Drive (Double Layer)
Ekran Kartı : ATI Mobility Radeon X700 , 128 MB Video RAM, 16x
Ekran Tipi : 15.4" Toshiba TruBrite WXGA TFT Ekran (1.280 x 800
Monitör Çıkışı : Var
TV-Out : Var
Wireless : 802.11 b/g
Bluetooth : Var
Infrared Port : Yok
Usb : 3x USB 2.0
IEEE 1394 : Var
Seri Port : Yok
Paralel Port : Yok
PS/2 :
PCMCI : 1 x PC Card Type II, Express Card Slot
RJ-45 :
RJ-11 :
Ses Kartı : Toshiba Bass Enhanced Sound System
İşletim Sistemi : Windows XP Home(Eng/Tr)
Boyutlar : 360 x 263 x 38.5
Batarya : Lithium-ion teknolojisi, max. 4.32 saat
Ağırlık : 2.49 kg
Çanta : Var
Garanti : 2 Yıl
Microfon Girişi : Var
Cache : 2 MB
Kulaklık Girişi : Var
Kart Okuyucu : 5-in-1 medya card okuyucu
Tüketim : TOSHIBA NOTEBOOK ÇANTASI 15,4''

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

Z1mBaBwE
06-04-2008, 22:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,674 mesaj

Sistem belleğiniz yetersiz geliyor olmalı 512 MB ı diğer programlar kullandığı için yeterli miktarda bellek miktarı kalmıyordur ve buna dayanarak işlemciye yük bindiriyordur.Isınma sorunu ise cpu nuzun %100 çalışması yüzünden kaynaklanıyor bellek miktarını arttırmayı deneyin en azından 1 Gb olsun.Birde kullanılabılır bellek mıktarını arttırmak ıcın calıstıra msconfig yazın ve başlangıçtaki gereksiz programları kapatın performans artışı olucaktır.

Koray Kocaman
06-04-2008, 22:50   |  #3  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj

Merhaba..

İlk olarak kesinlikle RAM takviyesi yapınız.
İkincisi CPU nun %100 çalışması nedeni arka planda çalışan EXE dosyalarından olabilir.
Sisteminizi güncel bir antivirüs programı ile taratın.CCleaner,XoftSpy,Ad-Aware gibi programram ile sistem temizliği yapınız.
Cihazın arkasını açarak CPU bölgesinde bulunan TERMAL MACUN sıvıyı temizleyip yeniden koyabilirsiniz.(piyasadan temin ederek)
Son olarak sisteminize tekrar windows kurun ve ilk kurulumda gözlemletin eskisi gibi %100 olucakmı.Olursa hiç beklemeden yetkili servise başvurabilirsiniz.

K.A.Y.A.H.A.N
06-04-2008, 23:02   |  #4  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

*İşlemcinizin termal macununu yenileyin...
*Ramı değiştirin 2GB Ram takabiliyorsunuz  Bir adet aynısından bir ram daha alın yanına takın
*Windows u yeniden kurun ve Güncelleyin

By_Ümit
06-04-2008, 23:54   |  #5  
Yıllanmış Üye
111 mesaj
R3QU3M
Sistem belleğiniz yetersiz geliyor olmalı 512 MB ı diğer programlar kullandığı için yeterli miktarda bellek miktarı kalmıyordur ve buna dayanarak işlemciye yük bindiriyordur.Isınma sorunu ise cpu nuzun %100 çalışması yüzünden kaynaklanıyor bellek miktarını arttırmayı deneyin en azından 1 Gb olsun.Birde kullanılabılır bellek mıktarını arttırmak ıcın calıstıra msconfig yazın ve başlangıçtaki gereksiz programları kapatın performans artışı olucaktır.
ARkadaşım bende şöyle bişey  duydum RAMINIZ YETMIYORMU ...
HARDİSKİNİZDEN ORNEGİN 1 GB''i RaM''iNiZe VeRiN..
NaSiL''Mi YaPiCaM ?
- Bilgisayar''inizin Ozelliklerine Girin...
- Yukarıdaki Menulerden " Gelişmiş " Menusune Tıklayın...
- " Performans " Adlı Menunun " Ayarlar " Kısmına Gelin...
- Daha Sonra Tekrar Çıkan Pencereden " Gelişmiş " Menusune Gelin...
- " Sanal Bellek " Bolumunden " Değiştir " Yazısına Tıklayın..
- Daha Sonra Çıkan Pencereden " Sürücüler " Kısmından " Hangi Bolumden Raminize Vermek Istiyorsanız Seçin ( C: , D: E: ) Gibi...
- Sürücüyü Seçtikten Sonra " Özel Boyut " Seçeneğini Seçip
- Başlangıç Boyutu Orneğin ( 1024 )
- En Büyük Boyutu Orneğin ( 2048 )

Yaparsanız Raminiz 1,5 Gb Artmıs Olur...BUNUN GİBİ YAPIYOMUŞUK RAM ALMAYA GEREK KALMIYOMUŞ DOĞRU MU SİZCE?

K.A.Y.A.H.A.N
07-04-2008, 01:25   |  #6  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

Yok,İnan farketmiyo ben denedim ama ramı değiştirmek en mantıklısı

1ol3irol
07-04-2008, 01:42   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj
By_Ümit
R3QU3M
ARkadaşım bende şöyle bişey  duydum RAMINIZ YETMIYORMU ...
HARDİSKİNİZDEN ORNEGİN 1 GB''i RaM''iNiZe VeRiN..
NaSiL''Mi YaPiCaM ?
- Bilgisayar''inizin Ozelliklerine Girin...
- Yukarıdaki Menulerden " Gelişmiş " Menusune Tıklayın...
- " Performans " Adlı Menunun " Ayarlar " Kısmına Gelin...
- Daha Sonra Tekrar Çıkan Pencereden " Gelişmiş " Menusune Gelin...
- " Sanal Bellek " Bolumunden " Değiştir " Yazısına Tıklayın..
- Daha Sonra Çıkan Pencereden " Sürücüler " Kısmından " Hangi Bolumden Raminize Vermek Istiyorsanız Seçin ( C: , D: E: ) Gibi...
- Sürücüyü Seçtikten Sonra " Özel Boyut " Seçeneğini Seçip
- Başlangıç Boyutu Orneğin ( 1024 )
- En Büyük Boyutu Orneğin ( 2048 )

Yaparsanız Raminiz 1,5 Gb Artmıs Olur...BUNUN GİBİ YAPIYOMUŞUK RAM ALMAYA GEREK KALMIYOMUŞ DOĞRU MU SİZCE?

o dediğin sanal bellek oluyor. harddiskten atıyosun. fakat hdd ram'den daha yavaş çalıştığı için hız farkı olmuyo, yani ram gibi performanslı değil. öyle olsa idi kimse ram almaz 5gb sanal bellek kullanırdı...