HP Pavilion dv9630et laptop kullanıyorum, yüksek performans modunda, usb modem ile internete bağlanıyorum.
3 tane problem çıktı karşıma, bunları nasıl düzeltebileceğimi bulamadım.
1- İlki windows vista'nın açılmasıyla ilgili. Windows Vista normalde çok hızlı açılıyor, çabuk başlıyor. Windows'ta programlara ulaşıp kullanabiliyorum. Ama internete bağlanamıyorum. Windows'un açılmasından yaklaşık bir 2 dakika sonra ekran kararıyor geri geliyor, hp wireless assistant çalışmaya başlıyor ve usb modemle internete bağlanıyor. Ama bunları yapması için neden 2 dakka gibi bir süre beklediğini anlamadım.
2- FlashGet yüklü bilgisayarda. Ancak FlashGet ayarlarından "açılışta başlat" seçeneğini kapatmış olmama rağmen, ısrarla her windows açılışında flashget'i de başlatıyor. Acaba Windows Vista'yla ilgili bir problem olabilir mi bu?
3- Bu seferki World Of Warcraft oyunuyla ilgili. Bilgisayarım, oyunda gayet iyi bir performans veriyor. Baktım, minimum 50 fps dolaylarında oynuyorum. Ancak buna rağmen, framelerde atlamalar gözlüyorum. 5-10 gibi düşük fps hızlarındaki gibi takılmalar değil kastettiğim. Bazı eski filmlerdeki gibi kare atlıya atlıya gitmesi. Etrafta dönerken özellikle farkediliyor. Bir de, bugün karşılaştığım bir sorun var. Son 2 gündür çok uzun saatler oyun oynadım, bilgisayar hiç sorun yaşatmadı. Ancak bugün oyun oynarken 6 kez kilitlendi bilgisayar. Başka oyunlarda da oluyor mu, denemedim onları. Ancak World Of Warcraft'ta oyun oynarken bilgisayarın kilitlenmesini anlamadım. En fazla 15-20 dakika dayanıyor bilgisayar, sonra kilitleniyor. Acaba windows media player açık, müzik dinliyorum diye mi oluyor diye düşündüm, onu da kapadım, arka planda hiç program açık değil, bu şekilde bile kilitlendi.