Selamlar. Bilgisayarımda ki hiçbir oyun maalesef ki 10 FPS üzerine çıkmamakta. Bunu bir tek ben yaşamıyorum benimle birlikte bu sorunu yaşayan 2-3 arkadaş daha var.
Daha önceleri oyuna girer iken sorun yaşamıyordum ara sıra 10-15 FPS alıyordum fakat 2-3 defa çık gir yapınca düzeliyordu. Şimdi hiçbir şekilde çık gir farketmiyor ne yapsam olmadı. Tam tamına 50 defa çık gir yaptım olumlu sonuç ile karşılaşmadım maalesef.
Sistem Özellikleri:
Masaüstü değil. Dizüstü bilgisayar.
GeForce GTX965M 4GB GDDR5 128 bit
8GB RAM 2133 MHz
256GB SSD (oyunlar SSD'ye yüklü)
1TB HDD
Bu Videoda Yaşadığım kasılmalar ile ilgili video içermektedir.
https://vimeo.com/253508086?activityReferer=1
Buradan örnek olarak PUBG (PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS) Oyununun kasmasına bakabilirsiniz.
Bilgisayarımda ki oyunlara gelecek olur isek 3 adet oyun mevcut. Oyunlar şöyle:
[LIST]
PLAYERUNKNOWN'S BATTLEGROUNDS
Counter-Strike: Global Offensive
Human: Fall Flat
[/LIST]
Playerunknown's battlegrounds anlarım yüksek nitelikli bir oyun ama normalde 90 FPS'i görüyordum.
Counter-Strike: Global Offensive: 125-150 FPS görüyordum.
Human: Fall Flat oyunda hiç bir grafik vs. bulunmamasına rağmen bu oyunda bile 10 FPS üstüne çıkmamakta.
[B][SIZE="4"]BU OYUNLAR YÜKSEK ÖZELLİKLİ HUMAN FALL HARİÇ DİYECEKLER BENİM SİSTEM ÖZELLİKLERİNDEN DAHA DÜŞÜK DURUMDA OLUP PUBG-CS:GO TARZI OYUNLARI SORUNSUZ VE EN AZ 60 FPS ALANLAR VAR.[/SIZE][/B]
Ekran kartını tamamen sildim ve tekrar yükledim işe yaramadı. İntel driverlarını kontrol ettim bütün driverlar son sürüm yüklü.
Bilgisayarı 2-3 ay bile olmadı temizliğe gönderdim daha yeni geldi sayılır. 1.5 senedir temizliğe göndermediğim halde bile daha iyi performans sağlıyordu.