arkadaşlar bilgisayarda herhangi bir program işlem yapmaya başlayınca cpu kullanımı yüzde 90 ile 100 arasına çıkıyor sonra bazen iniyor czzz diye sesler çıkıyor 2 defa daha oldu mavi ekran hataları bilgisayar kapanmaları bilgisayarın ısısı artıyor işlemcim yandı 1 kere biraz araştırdım power sub mı deniyor ismine bilmiyorum onun kaliteli olması lazım diyorlar zaten orjinali bunun çözümü fan veya o parçanın değişmesi olabilir mi cvp verirseniz sevinirim çok tşk ederim şimdiden...iyi akşamlar
bilgisayardan sesler geliyor(lütfen yardım)
sisteminizde eğer overclock varsa stabil bi şeklide çalışmıyor olabilir overclock u geri çekin... eğer aynı sorunlar devam ediyorsa ya ramlerden yada psu dan kaynaklanıyor olabilir..... mavi ekran hatası genelde ramlerden kaynaklanıyor....
şu anki sorunlarda mavi ekran yok ama biraz daha ram zorlanırsa olucak gibi...ve servise götürdüm 2 kere garantiye girdi 1 kere fan ve işlemci değişti yine olmaya başladı elektrik voltaj farkı gibi birşey olabilir mi acaba...tşk ederim yardımlarınız için..
czz diye gelen sesler hardiskten dir.herhangi bir programı açıp 100 ile 90 oluyorsa işlemcin artık paslanmışırıt.bunu masaüstündeyken yani sistem boştai ken bak eğer 10 ve altı ise cpu nda bir sorun yoktur.ısınma ile ilgili yan kapağa 12 cm lik sessiz bir fan(cooler master serisi) almanı öneririm
çok teşekkür ederim bu tavsiyeleri uygulıycam çok sağol...sistem boştayken 10 ve altı evet bir program açınca biraz zorlayınc 100lere çıkıyor ses gelmeye başlıyor ısı artıyor...pentium D benimki bir de bu işlemcilerin sorunlu olduğu söyleniyodu...
hard disk sorunu var sizde hard diskinize baktırınız ve psu değişimi makineniz kaç yıllık ve psu markanız nedir? bunlar önemli eğer psu birkaç yıllık ve markası olmayan sıradan bir psu ise onuda değiştirmeniz sisteminiz açısından iyi olucaktır.
aynı sorun bir kaç ay önce oldu fan ve işlemcimi değiştirdiler...reklam olurmu bilmiyorum ama bilgisayarım Ar...lik..sıkıldım artık kaçıncıya servise götürüyorum onlar da anlamıyor demekki..tşk ederim tekrar
Benimde e2180 işlemcim belli bir süre czzz diye bir ses geliyodu ve %50-60 kullanıma geliyodu sıcaklığı boşt 76 ya çıkıyodu. 2 gün sonra bilgisayar kapatılacak diye bir hata geldi.Bende temiz bir format attım artık öyle bir sorunum yok, virüstendi galiba.
virus den yapar ama sendekı pendıtum d netburst mımarısınden cok ısınmakta format at termal macunun ve fanın yenı ıse termal macununun fazla surulmesınden de olur power sub kaç watt eger gerçek watı vermeyen marka ise konfigirasyonuna da yetmıyorsa oda ısındırır bunlardan birisi yada elektırk gıdıp gelmesınden sıstemın darbe gormsın sakın
virüsten değil ya format çok kez attım evet çok ısınıyo abartmıyorum hatta kışın odada üşümüyorum gibi birşey..bilgisayarı alalı 3 yıldan fazla oldu ne bios pilini ne de macunu değiştirdim fan değişti o kadar power sub a bakıcam en kısa zamanda...bir bilgisayar 3 kere garantiye gidip sorun çözülmüyorsa pes artık..şikayetimi bildiricem zaten aldığım marka müşteri hizmetlerine..
3 KERE GARANTIYE GITMISSE TUKETICI KORUMA DRNEGINE GIDECEKSIN FATURA İLE ŞİKAYET TE BULUNACAKSIN 3 YIL OLDU DEMISSIN O ZAMANA KADAR O ISIYLA TERMAL MACUN KALMAZ ZATEN FAN DEĞİŞİMİDE TERMAL MACUN DEĞİTİRİLEMISSE ONDAN COK ISINIR
atmadıysam yapıcam zaten tşk ederim..ben bakmıştım bi ara macun kalmamış gbibi bişeydi ama servis yaptı sanıyodum her serviste vardır herhalde değişiyim onu da..netten şikayette bulundum..çok sağolun arkadaşlar baya bilgi sahibi oldum tşk ederim psu nun markasına da bakıcam cumartesi