Bilgisayardan Televizyona Görüntü Aktarmada Sorun

sametaras
02-03-2011, 18:29   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Merhabalar,

Ben bilgisayardan televizyona görüntü aktarmak için uğraşıyorum. Sonunda bağlantıyı yaptım. Fakat bilgisayarda video açtığımda aktarma yapamıyorum. Müzik açtığımda yahutta sadece masaüstünde olduğumda görüntüyü TV'ye aktarabiliyorum. Bu sorun neden olabilir, bana çözüm yolu gösterir misiniz?

Ekran Kartı: Nvidia GeForce 7300 SE / 7200 GS

Televizyonda ise sadece Scart girişi var. Çeşitli aparatlarla görüntüyü aktarıyorum. Görüntü ve sesten memnunum, fakat sadece şu video aktarma sorununu çözemedim.

Saygılarımla;
Samet ARAS.

jupiter65
02-03-2011, 18:47   |  #2  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj
Alıntı: sametaras  
Ben bilgisayardan televizyona görüntü aktarmak için uğraşıyorum. Sonunda bağlantıyı yaptım. Fakat bilgisayarda video açtığımda aktarma yapamıyorum. Müzik açtığımda yahutta sadece masaüstünde olduğumda görüntüyü TV'ye aktarabiliyorum. Bu sorun neden olabilir, bana çözüm yolu gösterir misiniz?
Televizyonda ise sadece Scart girişi var. Çeşitli aparatlarla görüntüyü aktarıyorum. Görüntü ve sesten memnunum, fakat sadece şu video aktarma sorununu çözemedim.
PC deki görüntüyü TV de izleyebilmek için, çift monitör kullanılır. (Ekran kartı  Denetim masası menüsünde çift monitör seçimi) Ayrıca TV nin PC girişi olması gerekir. Uzatma kablosu ile PC ve TV arasındaki bağlantı kurulur.
"Müzik açtığımda yahutta sadece masaüstünde olduğumda görüntüyü TV'ye aktarabiliyorum.
bilgisayarda video açtığımda aktarma yapamıyorum."
Bir video dosyası masaüstündeyken MPlayer ile oynatılır ve TV ye sürüklenir, bırakılır.
"Masaüstünde olduğumda görüntüyü TV ye aktarıyorum" demişsin. Videoyu nasıl aktaramıyorsun?

sametaras
02-03-2011, 18:54   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Sanırım ekran kartı çift monitör özelliğini desteklemiyor. Bende videoyu/müziği açıp, ekran kartının kontrol panelinden görüntüyü TV'ye aktarıyorum. Bu durumda bilgisayarın ekranındaki görüntü gidiyor (siyah ekran). Videoyu açtığım zaman yine aynı işlemin yapıyorum, ekran 1 saniyelik kararma yapıyor. Fakat televizyona görüntü gelmiyor, 1 saniyelik kararmadan sonra bilgisayara görüntü geliyor. Aynı şekilde müzik açıp aynı işlemi yaptığımda görüntü gidiyor, televizyonda müzik player gözüküyor, başlat çubuğu gözüküyor ve ses çıkıyor.

jupiter65
03-03-2011, 12:48   |  #4  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,170 mesaj

Masa üstü sağ tık > Ekran Kartı Denetim masası menüsüsnden çift monitör ayarı olması lazım. Desteklemediğinden eminmisiniz?

sametaras
03-03-2011, 20:13   |  #5  
OP Taze Üye
3 mesaj

Yok kardeşim eminim. Bende böyle değil, aşağıdaki gibi çıkıyor:

Son Düzenleme: sametaras ~ 03 Mart 2011 20:14
mooniron
06-03-2011, 23:58   |  #6  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

sadece skart girişi olan tv ye hangi aparat ile bağladınız bilgisayarı acaba ?