bilgisayarı açtığımda monitöre görüntü gelmiyo..

s_man
02-10-2007, 21:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
218 mesaj

arkadaşlar herkese selamlar.monitörüm çalışmıyor.başka bir bilgisayarın harddiskini bilgisayarıma taktım formattan önce bazı dosyaları bilgisayarıma almak için.Sonra taktım tekrar çıkardım ve herşey güzel çalışıyordu fakat bi anda ne olduysa doğru düzgün çalışan monitör açılmıyo artık.monitörü açtığımda "no signal" yazılı ekran çıkıyo windows başlıyo açılış sesini de duyuyorum ama hala "no signal" yazılı ekran duruyo.ne oldu acaba.kasayı çalıştırdığımda monitörde hiç bi hareketlenme olmuyor.acaba monitörün tüpü falan mı bitti,çünkü  monitörümde arasıra sararma oluyo du görüntüde.monitörüm vestel 17" ve yaklaşık 5 yıldır aynı monitörü kullanıyordum..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

theironman
03-10-2007, 02:09   |  #2  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

HDD ile bir ilgisi yok bunun, sanmıyorum. Çünkü hdd'ni algılamasa bile ilk çıkan DOS ekranı belirmeliydi, yani bellek testinin yapıldığı ve HDD'nin algılandığı o ilk siyah ekran. Bu yoksa monitör ve ekran kartı bağıntısı üzerinde durmamız lazım. Sorunun monitörle ilgisi olduğunu sanmıyorum, bir çakışma akla geliyor.

s_man
05-10-2007, 01:04   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
218 mesaj

monitör çalışıyo başka kasa ile denedim, ekran kartı çalışıyo başka kasada aynı monitörle denedim çalışıyo ikiside, ve durup dururken bi çakışma gerçekleşebilrimi ki acaba

tirex_x
05-10-2007, 09:25   |  #4  
Yıllanmış Üye
445 mesaj

1- ekrankartından kaynaklana bilir. ekrankartı yuvasına oturmuş mu kontrol et . eğer gene çalışmaz sa bios bilini bir süre çıkar tak ve makinayı dene
2- Bios silinmiş olabilir. eğer bilgisayarında açlış (dıt sesi ) varsa sana bir pci ekran kartı lazım olacak ondan sonra bios güncellemesi yapmak zorundasın Ekran kartını başka bir makinada denemişsen ve çalışıyorsa bios prblemidir.
3- monitörün bozulmuş enyakın teknik servise götür. :)

s_man
08-10-2007, 03:48   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
218 mesaj

monitör ve ekran kartını başka bilgisayarda denedim çalışıyor.ayrıca çalışşan bir ekran kartı getirdim çalışan kart benim bilgisayarda çalışmadı...aynı hata monitöre görüntü gelmedi.

tirex_x
09-10-2007, 11:44   |  #6  
Yıllanmış Üye
445 mesaj

ozaman senin problemin bios olabilir