Bilgisayarı Güvenlik Kamerası Yapmak... Önemli !

tsmurat6161
01-09-2011, 18:06   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Merhabalar. Evimdeki kullanmadığım bir bilgisayarıma dış cephe için
bir güvenlik kamerası takmak istiyorum.Sizden ricam ne almam lazım ve artısı eksisi ne olur bilgilendirmeniz. Kayıt yapacak bilgisayar hiç kullanılmayacak.gereken donanımları , olurmu olmazmı bilsem yeter bana, gerisini hallerim.En az fazla 3 kamera olur(Gece Görüşlü). Hiç olmaz ise parçaları en uygun ve kaliteli fiyatlarla alabileceğim bir site.Rica ediyorum arakdaşlar.

Elimdeki bilgisayarın özellikleri

AMD Athlon IIX2 250 box
 Asus m4n68t-m V2
 Kingstone 1333Mhz 2x2 4GB ram
 Seagate 500 Gb 16 mb cache (Değiştirebilirim)
 birde 350 watt güzel çalışan psu var.

sistem kaldırır diye düşünüyorum.
                                    İyi çalışmalar...

Mr.ED
01-09-2011, 19:36   |  #2  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj

Hocam ilk 4'lü camera kayıt kartından alacaksın (pcı yuvalı).
Gece görüşlü güvenlik kameraların al.
koaksiyel kablo alman lazım galiba 75 ohm olanlardan.
BNC Konnektörler lazım koaksiyel kabloyu camera kartına bağlaman için.
Ben uzun zamandır bu işle uğraşmadığım için şuan hangi marka iyidir bilemiyorum ama senin ihtiyaçların bunlar.

tsmurat6161
01-09-2011, 21:15   |  #3  
OP Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: Mr.ED  
Hocam ilk 4'lü camera kayıt kartından alacaksın (pcı yuvalı).
Gece görüşlü güvenlik kameraların al.
koaksiyel kablo alman lazım galiba 75 ohm olanlardan.
BNC Konnektörler lazım koaksiyel kabloyu camera kartına bağlaman için.
Ben uzun zamandır bu işle uğraşmadığım için şuan hangi marka iyidir bilemiyorum ama senin ihtiyaçların bunlar.
teşekkürler kardeş...

tsmurat6161
01-09-2011, 21:17   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj

arkadaşlar yokmu biraz daha detaylı yardımcı olabiliecek. örneğin bu dvr kartların fps olayı var . ben kaçlık almalıyım. ayrıca ihtiyacımı ne kadar disk karşılar. üşenmeyiniz lütfen..

Mr.ED
01-09-2011, 22:59   |  #5  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj

HD yeterli ilerde yetmez ise 1- 1.5 tb depo için alırsın. Videolarını hızlı izlemek için" vlc" video playerı öneririm.
Bu arada sana söylemeyi unutmuşum kameralar için güç kaynağı gerekiyor ve koaksiyel kabloya bağlaman için güç giriş-çıkış aparatları lazım.
Bunun dışında diğer konularda pek bilgili değilim. Bir tanıdğın varsa ona danış fakat önerdiği parçaları hemen alma biraz araştır. Çünkü güvenlik sistemleri kurmak istiyen çoğu müşteri bilgisiz oluyor ve satan kişilerde müşterinin bu masumiyetinden faydalanmaya çalışıyor.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu :D

tsmurat6161
02-09-2011, 03:05   |  #6  
OP Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: Mr.ED  
HD yeterli ilerde yetmez ise 1- 1.5 tb depo için alırsın. Videolarını hızlı izlemek için" vlc" video playerı öneririm.
Bu arada sana söylemeyi unutmuşum kameralar için güç kaynağı gerekiyor ve koaksiyel kabloya bağlaman için güç giriş-çıkış aparatları lazım.
Bunun dışında diğer konularda pek bilgili değilim. Bir tanıdğın varsa ona danış fakat önerdiği parçaları hemen alma biraz araştır. Çünkü güvenlik sistemleri kurmak istiyen çoğu müşteri bilgisiz oluyor ve satan kişilerde müşterinin bu masumiyetinden faydalanmaya çalışıyor.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu :
tabiki yardımcı oldun,teşekkürler. Allah her işinde kolaylık versin.