iki günden beri uğraş içerisindeyim ve nasıl oldu anlamıyorum başlattan bilgisayarı kapata giriyorum.
fakat pc uzun süre beklemesine rağmen kapanmıyor.
sizce format mı atmalıyım yoksa...
ilginiz ve cevaplarınız için teşekkürler...
bilgisayarı kapat düğmesinden kapatamıyorum!
başlat çalıstır regedit deyip enterladıktan sonra HKEY_CURRENT_USER/Control Panel/Desktop ta sağ tarafta PowerOffActive DWORD çift tıklayıp 1 yapabilirsin. %90 düzelecektir. başka bi sorun yoksa
desktopa kadar geldım fakat gerısını bulamadım.
daha dorusu sag alt tarafta öle bı sey yazmıo...
Bilgisayarının kapanmamasının bir baska nedenide bilgisayarı kapatmak istediğimde acık olan veya arka planda calısan bir programı sonlandıramamasındanda kaynaklanır. Siz bilgisayarı kapat dedikten sonra görev yöneticisinin işlemler menüsünden kullanıcı dosyaları basta olmak uzere(system yazanları sonra kaldırın) kaldırın. Bir programı iptal ettiğinizde bilgisayarınız birden kapanmaya gecerse sorun o programdan kaynaklanıyordur.
hardcrss öle oldugunu zannetmıyorum ama ona da bakıcam.
ama ılk önce yınebenın cevabını beklıyorum!!!
desktoptan snr devamını getıremedım!
yoksa eger sag tarafta bosluga sağ tıklayıp yeni DWORD demen lazım.ismini PowerOffActive olarak gir. daha sonra çift tıkla ve 1 yap.
dword degerını duzenledım deger adı PowerOffActive deger verısı 1 tabanı 16 lık dogru mu olmusmudur?
evet tamamdır ama sonucu bekliyorum
evet sorun çözüldümü merak ettim. yanlız yeniden bi başlat istersen değerleri girdikten sonra
yardımın için çok teşekkür ederım gercekten oldu.
bı de merakımdan soruyorum.
bunu nerden bılıosun:)