Merhaba vista home basic kullanıcısıyım bilgisayarı kapatırken explor.exe bilgisayarın kapatılmasını engeliyor uyarısı geliyor ne yapmalıyım acaba cevabınızı bekliyorum.ACİL
bilgisayarı kapatırken sorun
makinanızı zararlılara karşı güncel bir yazılımla taramalısınız.
ayrıca başlat>çalıştır>sfc /scannow (enter) ile windows onarmalısınız.
Güncel:
işlemden sonra normal kapanıp kapanmadığını gözlemleyiniz.
şu şekilde de kapatmayı deneyebilirsiniz.
başlat>çalıştır>shutdown -s (enter) bununla komut vererek windowsu kapatıyoruz. olmazsa bu komutu bir bat dosya içine yazıp kısayolu ile kapatabilirsiniz.
bilgisayarıma yeni format attım attıktan sonra taramıştım tekrar mı tarayım sfc scannow sayfasını bilgisayarım açmadı tarasam düzelirmi bilmem ya da sizin dediğiniz bilgisayarı shutdownla kapatacam başka çarem yok devamlı aynı uyarı geliyor ben zaten explor I8 i kurmuştum güncel olanını hangi siteden indiriyim bir sürü site var cevaplarınız için teşekkürler.
virüs bulaşmış büyük ihtimal ya format çek yada iyi bir virüs programı tara
bilgisayarıma yeni format attım attıktan sonra taramıştım tekrar mı tarayım sfc scannow sayfasını bilgisayarım açmadı tarasam düzelirmi bilmem ya da sizin dediğiniz bilgisayarı shutdownla kapatacam başka çarem yok devamlı aynı uyarı geliyor ben zaten explor I8 i kurmuştum güncel olanını hangi siteden indiriyim bir sürü site var cevaplarınız için teşekkürler.http://www.microsoft.com/turkiye ... mpaign/default.mspxburada bulabilirsin.