laptopu hiç kapatmasak direk kapağını kapatıp uyku moduna alsa bir sorun olur mu?
bilgisayarı kapatmasak hep uyku modunda kalsa(soru
laptopun bir ömrü vardır
Buna etkenler sırayla
Batarya
İç tasarımda kullanılan kondansatörler
Yarı iletkenler
Uyku modunda bile olsa bu parçaların çoğu aktif haldedir.
Ayrıca az da olsa elektrik harcanır
Çalıştığından daha az enerji tüketir. Batarya bitmez diye güvenmeyin.
bütün cihazlarda besleme denen bölüm vardır.tv-uydu...... gibi.bunları uyku modunda bile elektrik çekerler dolayısıyla ısınırlar ve bozulurlar.bunlara pc lerde dahidir.tabi birde hava koşulları ve teknik sorunları eklersek iş dahada zorlaşır.yıldırım düşer,elektrik voltajı değişir.kısaca sadece pc değil hangi cihazla olursa olsun işi bitince fişten çekmek gerekir.fişi çekersen doğayada katkıda bulunmuş olursun :)
Yalnız atladığınız birşey var, eğer hazırda bekletme modu iptal edilmediyse bilgisayarın kapağı kapanınca uyku moduna geçiyor bisüre sonra da hazırda bekleme moduna geçiyor.
Uyku tipik olarak ayarlarınızı belleğe kaydeder ve az miktarda güç harcarken, hazırda bekletme açık belgelerinizi ve programlarınızı sabit diskinize kaydeder ve bilgisayarınızı kapatır.
saolun. laptopun fişini çekipte kapağını kapatıyordum. çok fazlada şarj yemiyordu sık sık bilg açmaktan olabilir tabi. rlsr örneğin güzelmiş açılma süresini beklememek için yapıyordum ama kapatıyım 2-3 dk bekleyecez artık
uyku modunda elektrik harcanır ve bataryanın ömründen tüketirsiniz
Bekle n'olcak ki ? Düğmesine bas git içeri lavaboya, üzerini değiştirmeye, içecek koymaya vs. :)
Ben hiç başında beklemedim şimdiye kadar düğmeye basıp kaçtım :))
saolun. laptopun fişini çekipte kapağını kapatıyordum. çok fazlada şarj yemiyordu sık sık bilg açmaktan olabilir tabi. rlsr örneğin güzelmiş açılma süresini beklememek için yapıyordum ama kapatıyım 2-3 dk bekleyecez artıteşekkürler... bilgisayarı çok kullandığındandır sonuçta sık sık açıp şarja taktığın için bilgisayarı öyle bırakma süren az...ama Atilla'nın da örneği gibi sen de kaç bilgisayardan açılırken :) hem laptopuna da sağlıklı olur beklemeye sadece çok acil zamanlarda yap derim...