Merhaba arkadaşlar, foruma yeni üye oldum herkese kolay gelsin. Benim bilgisayarımın bir problemim var.
Toshiba Satalite A 300 marka dizüstü bilgisayarımı yaklaşık 4 yıl önce aldım. 2 yıl sorunsuzdu. 2. yılın sonunda batarya öldü. Buşekilde kullanmaya devam ederken, öğretmenevinde kaldığım bir dönemde öğretmenevinin personelinin yüzünden bizim bulunduğumuz katta elektrik sorunu oldu ve benim o an prize takılı telefon şarj cihazım ve pc şarj cihazım yandı/patladı yani bozuldu. Ağrı da görev yaptığım için o dönem orjinal şarj cihazı ve batarya bulamadım. Bilgisayarcıdan çok uçlu şarj cihazı aldım, benim pc ye uygun başlığı takarak kullanmaya devam ettim. Problem yoktu. Daha sonra açıldıktan sonra kapanmaya başladı. Açılıyor kapanıyor tekrar açılıyor. Bu bazen sık sık bazen yarım saat bir saatte bir oluyor. İlk başlarda günde sadece birkaç defa olurken şimdi birkaç dakika da bir olmaya başladı.
Toshiba Ankara servisinden batarya ve şarj cihazı istememe rağmen yurtdışı sorun olduğunu ve gecikme yaşandığı gibi unsurlar bana söylenmesine rağmen yaz tatili süresince bir türlü pc ye parça getiremediler.
Bende bu süre zarfında pc yi kullanmaya devam ediyorum. Bir de bilgisayarımın şarj cihazı yanmadan önce vista olan sistemi 7 ye çevirmiştim.
Sorun neden kaynaklanır sizce?
Bilgisayarı ilk haline döndürmenin bir hali var mı? Format gibi. Ancak bende recovery ya da cd yok.
Yardımlarınızı ve bilgilerinizi esirgemezseniz sevinirim.
Sağlıcakla.