herkese selam,
benim bilgisayarım zaman zaman açılmıyor kilitleniyor daha windows bile başlamadan bana yardımcı olursanız sevinirim anakart ta mı sorun acaba bir kısa devre filan mı var ki acaba????
bilgisayarım açılmıyor yardım edebilir misiniz?
bunun bir çok nedeni olabilir anakart,ramler ve işletim sistemi başta olmak üzere, en son ne zaman format attın?
iki üç ay oldu virüs bulaşmıştı o zmn. durup dururken işte bu son zamanlarda nedense böyle bir sorun oldu bazen hiç başlamıyor windows şu baştaki bip sesi gelmiyor zaten o zaman hiç açılmıyor. açıldığı zaman is masaüstü kilitleniyor zaman zaman maouse ve klavye çalışmıyor. bugün yine böyle açılmadı içini açtım kablolarıyla oynadım sonra açıldı...
o zaman kasanın içini güzelce bi temizle, işlemci ve diğer donanımların ısılarını bi kontrol et everest ile
işlemcin çok ısınıyor olabilir
everest'in bilgisayar/algılayıcı kısmında yazan değerleri buraya yaz bir bakalım.
hdd epey fazla ve işlemcide biraz fazla gibi, hdd'yi soğutmak için ek bir fan takabilirsin, işlemcinin fanını söküp küçük fırça ile bi güzel temizle, sonra fan göbeğini hafifçe gres yada makina yağı ile hafifçe yağla ve işlemcinin termal macununu yenile, ne ince nede kalın olsun iki damla olsa yeterli, eğer kendin yapamazsan bir bilene yaptır, eğer düzelme olmazsa tek tek diğer donanımları başka bir pc de yada benzer donanımları senin pc'ye takıp denemen gerekiyor ki eğer sorun donanımların birindeyse hangisinde olduğunu anlayabilesin.