PSU mdaki sesler yüzünden yenisni alana kadar ekran kartımı çıkarmıştım ve takim dedim.taktım ama psu dan gelen sesten rahatsız oldum ve uyku moduna alıp çıkardım ve reset attım bu seferde bilgisayarın tüm fanları işlemcininki dahil dönmesine ,yani kasanın çalışmasına rağmen monitöre görüntü gelmiyor...monitörün ışığı yanıp sönüyor....çıkartıp tekrar anakartın kine taktım ama sonuç aynı lütfen yardım... bu arada monitörde sorun yok çıkartınca kasadan ekran boştayken gelen görüntü geliyor....
BİLgisayarım açılmıyor yardım lütfen
anakartınız yanmadıysa.......!
biosunuzu resetleyin büyük ihtimalle çözülür
evet uyku modunda çıkardım ama baktım bi sorun yoktu o anda,biosu nasıl resetlerim.....
ettim ,anakart yansaydı sanki hiç açılmazmış gb geliyor bana,anakartım asus p5klm-am
biosu resetleyin
bios'a girin load optimized... diye bir seçenek olacak ona girin evet deyin. F10 ve ardından enter yapıp çıkın
ARKADAŞIM MONİÖR AÇILMIYOR...........nasıl resetleyeceğimi bilmiyorum<
kasa içinden bios pilini çıkarıp takın o zaman
nasıl çıkartıyoruz? Kaş derken gözsüz kalmayalım.....bide sorun ne acaba işe yarayacakmı,şimdi işteyim eve gidince yapıcam....
kardeş ben bilgisayarcıyım sana yardım edecem şimdi şöyle birşey vardır anakart ve power da şase vardır power i değiştir ekran gelir..
bios öyle resetlenmez bios u metalin üstüne koy ve 10 dk kadar bekle..
kardeş ben bilgisayarcıyım sana yardım edecem şimdi şöyle birşey vardır anakart ve power da şase vardır power i değiştir ekran gelir..
Allah allah tam basit bilgisayarcı (öğrencisi) mantığı işte;her parçayı değiştirir sorunu bi parçaya yükleyene kadar
adam powerdan şikayetçi zaten değiştirebilecek olsaydı değiştirirdi zaten
zaten foruma BİLGİSAYARCIYIM diye dalanlardan birşey çıkmıyor.
bios öyle resetlenmez bios u metalin üstüne koy ve 10 dk kadar bekle..
anakartı derin dondurucuya koysak olmaz mı?
ayrıca bu 5 dk bekle 10 dk bekle olayını anlamıyorum.Kasayı fişten çek pili sök ve tak sıfırlanır.
ayarları unutması için 10 dk'mı gerekiyorSon Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 21 Haziran 2010 22:35
merhaba arkadasım sen bir de o ekran kartını acaba başka blgisayarda denedin mi belki ekran kartında bir sorun vardır. bence bir dene