bilgisayarım açılmıyor :(

hasanbasri
30-01-2008, 10:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

slm

bilgisayarıma virüs bulaştı format atacaktım biostan cd boot etmeyi başaramadım ben de bios u güncellemek istedim yalnız dos tan update in tehlikesini bildiğim için ben de anakart programıyla yaptım..

asus p4s333-m anakartım asusun sitesinden asus update programını indirdim gerekli dosyayı buldu update etmeye çalıştı bi ara error uyarısı verdi (windows üzerinden yaptım ve elektrik kesilmedi hiçbir program çalıştırmıyordum onu hatırlatırım) olmadı tekrar deneyebilirsiniz dedi denedim olmayınca ben de programı kapatıp bilgisayarı nomal yolla kapattım sabah bilgisayar açılmıyor ne yapmalıyım... bi yardımcı olacak olan var mı

asus programı anakart için en iyi bios programını bulabilir diye düşündüm inşallah anakart yanmamıştır nolu ryardım pls

Borga-x
30-01-2008, 10:48   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Biosunu flashlarken aldıgıno uyarıdan sonra işlemi bitiremediğin için biosun içindeki butun bılgıler bozuldugundan şu anda bios mefta olmuş arkadaşım. Teknık servıse götürmen şart..

Son Düzenleme: Borga-x ~ 30 Ocak 2008 10:49
hasanbasri
30-01-2008, 10:51   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

peki biosun anakart üzerinde temizleme jumperi var o biosu sıfırlayabilir mi bi bilginiz var mı ve bu nerde onu bulamıyorum :(

hasanbasri
30-01-2008, 10:59   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj

bi de o aldığım uyarıdan sonra yapacak iki seçeneğim var o da ya bi daha denemek ya da exit demek ben de olmadığı için exit demiştim :(

Borga-x
30-01-2008, 11:11   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bıosu sıfırlamak ıcın kullanılan jumper (CMOs reset) çalışan bıosun ayarlarını sıfırmalak ıcın kullanılır. Butun bıos ıcındekı bılgılerı silip tekrar kurmaya değil.

1ol3irol
30-01-2008, 11:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,714 mesaj

ilk olarak anakartın elektirik beslemesini kesip, anakart üzerindeki bios pilini çıkarıp bir 5 dk. kadar bekledikten sonra tekrar takıp sistemi açmayı deneyin.Bu yöntem fayda etmezse sistem kapalı durumda iken anakart üzerinde CMOS temizleme ile ilgili bir jumper var ise [bkz. anakart kitapçığı] onu kullanın..Her iki durum da fayda etmedi ise anakartın bios çipinde ya da anakartın kendisinde bir sorun var demektir. ki en yüksek ihtimal bu. çünkü bios kurulumu yarıda kalmış..