bilgisayarım aniden kapanıyor

HPQ-User
09-05-2008, 12:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

lirik sormuş:
dün akşam bir siteye kardeşimin ödevi olduğu için girdik.aniden bilgisayarda mavi bir ekran çıktı ve bilgisayar tıkandı.fişini çektik.tekrar açtık.bilgisayar normal çalıştı ama arada bir yeniden başlatılıyor.bunun nasıl giderileceğini bilmiyorum.lütfen en kısa sürede cevap verin

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
intel core 2 duo işlemci 2.0 ghz.windows vista home premium(32-bit)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

omer_6134
09-05-2008, 14:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,788 mesaj

Mavi ekran hatası genelde ramlarden meydana gelir. Ayrıca bilgisayarınızı fazla yoruyorsanız ısınacaktır ve fazla ısınmadan dolayı aniden kapanacaktır.

DevilTURK
09-05-2008, 15:02   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

Eğer benim ram imde problem yoq dersen işlemci ve ekran kartının fanlarınında tam randımanda çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin. Fanlar çalışmadığında sistem arızaya sebebiyet vermemek için uyarı mahiyetinde kendini kapatabiliyor veya resetleyebiliyor.

VOY
09-05-2008, 17:00   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
922 mesaj

viüs girmişde olabilir kapanmadan önce tarama yapmayı deneybilirsin

Borga-x
09-05-2008, 17:04   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Kasa ıcındekı hava sırkulasyonunu sağlamak ıcın one ve arkaya 12'lık fan takabılırsın. Bunu dısında toz varsa kasanda (özellikle işlemci ve ekran kartında) acıl temızlemenı onerırım.

GaMeRr
09-05-2008, 17:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,264 mesaj

1.Ram lerde sorun olabilir.
2.Son yüklediğiniz sürücü weya programlardan dolayı bir çakışma söz konusu olabilir.
3.Bir HDD arızasından dolayıda kaynaklanabilir.
4.Sisteminize bulaşan spy weya trojenlerden de kaynaklanıyor olabilir.

gokmen1722
10-05-2008, 08:40   |  #7  
Taze Üye
4 mesaj

Benim onerim ilk once bi sorundan sonra baslayacak bu olay ilk aldıgın sureden beridir varmı yoksa belli bir kullanım sonrasında mı meydana geldi eger kullanımdan sonra ise
1-Sistemi geri yuklemeyi al sonrasında virus programını guncelle bir guzel tarama yap (tarama yaparken internet kablosunu cıkar)
2-Kasa icerisini bir guzel temizle tozdan arındır
Eger sorun hala devam ediyor ise servsine git büyük bir ihtimalle İŞLEMCİ de bi hata söz konusu

Melocan
10-05-2008, 10:51   |  #8  
Taze Üye
11 mesaj

Arkadaşım bilgisayarına virüs bulaşmış olabilir.Keşke bilgisayarın fişini çekmeseydin hardiski yakabilirdin.Bir daha böyle bir durumda bilgisayarının fişini çekmeyi değilde sakin olup da sorunu anlmanı öneririm.İlk önce güsel bir virüs proğramı yükleyip hardiski olduğu gibi tarat.Bilgisayara hiç overclock(hız aşırtma)yaptınız mı?eğer yaptıysanız işlemciye çok fazla yük bineceğinden bilgisayar kendini yeniden başlatır bu bi yana işlmeciye gine fazla yük bineceğinden yanar işlemcin.Ama byle bişi yaptını zannetmiyorum yapsaydın yazardın heralde:-)Genellikle mavi ekran ram hatasından gelir ama.Sen ginede hardiski olduğu gibi tarat olmazsa hiç bir verini almadan bilgisayarı olduğu gibi biçimlendirip sistemi yeniden yükle..Dedim gibi hiç bir verini alma virüs bilgisayara yayılmıştır eğer herhangi bir verini alırsan yeni sisteminede yüklersen onuda virüslü yaparsın ben gine bu sayfayı takip edip sana yardımcı olmaya çalışacam hadi bye...

Melocan
10-05-2008, 10:54   |  #9  
Taze Üye
11 mesaj

Son bir söz daha....Bundan sonra bilgisayarına geri dönüşüm noktası oluştur.Windows bozulduğu zaman sistemi geri alırsın...