Bilgisayarımda oyun oynarken her zamankinden fazla işlemci kullandıgını gordum 5-10 dk sonra aniden kapandı. Kapanır kapanmaz actıgım dugme yanıp sonmeye basladı. Basarak kapatmaya calıstım olmayınca arkasındaki siyah güc kablosunu cekerek elektrik akımını kestim. Koku yoktu. Kasanın içini açtım acaba bir kablo gevşemişmidir diye tek tek kontrol ettim baktım sorun yoktu. Açmayı denedim açılmadı. Başka psu bağlayıp açmayı denedigimde açma tusunda ısık yoktu gelmedi daha dogrusu, ekran kartı islemci ve kasanın fanı calısmaktaydı. Yine kapatamayınca güç kablosunu çektim. Test ettigim psu ile tekrar acmayı denedim bu sefer fanlarda calısmadı. Neyse işlemciyi söktüm baska bir bilgisayara taktım hiçbir sorunu yok. Ekran kartına vs. bakmadım henüz büyük ihtimal onlardada sorun yoktur.
Lakin ne oldugunu anlayamadım;
ısıdan dolayı diyeceğim 7 adet fan var kasanın içerisinde klimalı oda, birde soyle bir gariplik var kasa kapandıgında psu ya baktıgımda baya sıcaktı.
Anakart arızalanmıs olabilir diye düsünüyorum.
Veya power supply ve anakart arızalanmıştır diye düşünüyorum.
Sizin yorumlarınız nelerdir tavsiyelerinize herşeye açığım. Yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler.
DN: Parçaları farklı sitelerden birleştirdiğim için doğru tespit yapıp çalışan parçayı boş yere servise vermek istemiyorum.