Evet arkadaşlar 2 senedir format atmadım bilgisayarda.Ama bir sorunum var.Bir çok programın gerek regeditte gerek Program Files'ta kalıntısı kaldı.Hem sistemimi rahatlatmak hem de boş alan kazanmak için bir program arıyorum.CCleaner ve ASC kullanıyorum.Ama msconfig bile artık doldu.Yani kısacası normalde sildiğim ama bütün kalıntısı kalmış dosyaları/exeleri/programları silmek istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarım artık resmen şişti.
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Antibiyotik.
Pardon.
Glary utulities i öneririm. Ama biraz sabırlı olmalısın. tek kalemde temizliği bitiremeyebilirsin.
Diskeeper 2009 Professional ı öneririm. Linki aşağıda!!!
ASC PRO ile kayıt defterini temizledim gereksiz dosyaları.Glary Utilities ile de Boş Alanı Temizledim.Pek birşey farketmedi ama neyse işte.
Bence bir format iyi gelir. Format attıktan sonra da RevoUninstaller yükle.. Ondan sonra bu programdan kaldır istemediğin programları.. Kalıntılarla beraber kaldırıyor.
Google da aratırsanız Auslogics Boost Speed i bulursunuz. Ben Crackli sürümünü kullanıyorum. Bir sürü özelliği var. Hepsiyle bakım yaptıktan sonra Auslogics Disk Defrag ile de diski birleştirirseniz, bilgisayarınız eski haline döner.
Not: Program kaldırırken kalıntı bırakmasın diye Revo Uninstaller i kullanın.
ASC PRO ile kayıt defterini temizledim gereksiz dosyaları.Glary Utilities ile de Boş Alanı Temizledim.Pek birşey farketmedi ama neyse işte.Ccleaner.
Defraggler
Glary utulities
her biri ile bazı şeyleri yaparsan nispeten düzelme olacaktır. Ben defragleri windows la yaptıktan sonra piriform defraggler ile yapıyorum çok güzel oluyo.
Ancak glary de bazı püf noktaları da var. Bir ara resimlerle anlatırım.
Ccleaner.Abi herkes disk birleştir diyorda ben o kadar D: ye dosya yükledim.Birleştirme yapınca C: nin içinde D: olarak mı gözükecek ? Bu arada Glary'nin püf noktalarını ö.m atarsan sevinirim abi .
Defraggler
Glary utulities
her biri ile bazı şeyleri yaparsan nispeten düzelme olacaktır. Ben defragleri windows la yaptıktan sonra piriform defraggler ile yapıyorum çok güzel oluyo.
Ancak glary de bazı püf noktaları da var. Bir ara resimlerle anlatırım.
Abi herkes disk birleştir diyorda ben o kadar D: ye dosya yükledim.Birleştirme yapınca C: nin içinde D: olarak mı gözükecek ? Bu arada Glary'nin püf noktalarını ö.m atarsan sevinirim abi .Disk birleştirme yani defragg olayı sistem diskindeki parçalanan (başı kıçı belli olmayan) dosyaları birleştirmek içindir. Ya da kaydedilmiş bir programın bazı dosyalarının bir sectörde iken bazı dosyalarının da uzak başka bir sectöre kaydedilmiş olması demektir. Bu gibi durumlar HDD nin kafasının sık sık sağa sola hareket etmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca arada artık parçaların da bulunması sistemi aşırı yavaşlatacaktır.
Deffrag yani disk birleştirme C ve D diskinin birleştrilmesi değil C diskindeki dosyaların birleştirilmesi demektir. Bunu windowsun kendi disk birleştiricisiyle de yapabilirsin ayrıca başka programlarla da yapabilirsin. Benim önerim www.piriform.com adresinden indireceğin defraggler programı ile yapmandır. Eğer önce windowsun kendi birleştiricisi ile yapar daha sonra defraggler ile yaparsan daha iyi netice alıyorsun.
Aşağıdaki resmi dikkatle incele.
[URL=http://img26.imageshack.us/i/glarym.jpg/][/URL]
Size Uniblue Power Suite yüklemenizi öneririm.Tam sürümü ücretli ve Microsoft sertifikalı bir program.
Disk birleştirme yani defragg olayı sistem diskindeki parçalanan (başı kıçı belli olmayan) dosyaları birleştirmek içindir. Ya da kaydedilmiş bir programın bazı dosyalarının bir sectörde iken bazı dosyalarının da uzak başka bir sectöre kaydedilmiş olması demektir. Bu gibi durumlar HDD nin kafasının sık sık sağa sola hareket etmesi anlamına gelmektedir. Ayrıca arada artık parçaların da bulunması sistemi aşırı yavaşlatacaktır.Dediklerini uyguladım abi.Fakat Defraggler %10 luk parçalanmış bir kısmı birleştiremedi.İstersen dosyaların görüntüsünü atayım bir incele.
Deffrag yani disk birleştirme C ve D diskinin birleştrilmesi değil C diskindeki dosyaların birleştirilmesi demektir. Bunu windowsun kendi disk birleştiricisiyle de yapabilirsin ayrıca başka programlarla da yapabilirsin. Benim önerim www.piriform.com adresinden indireceğin defraggler programı ile yapmandır. Eğer önce windowsun kendi birleştiricisi ile yapar daha sonra defraggler ile yaparsan daha iyi netice alıyorsun.
Aşağıdaki resmi dikkatle incele.
[url=http://img26.imageshack.us/i/glarym.jpg/][/url]
Abi şuan evde değilim geçince atarım.
Bir de windowsun kendi disk birleştiricisiyle birleştirip sonuca bakalım.
Windowsun disk birleştiricisinin bitiminden sonra raporunu kaydet.
Daha sonra yine piriform defraggler ile yeniden birleştir.
Bu arada sistem dosyalarında da parçalanma görülmektedir.
Glary ile, dediğim gibi düzeltmelerini ve temizliğini yaptın mı.
Bir de windowsun kendi disk birleştiricisiyle birleştirip sonuca bakalım.Evet abi yaptım Glary'nin kayıt kütüğünü temizlemeyi.Sonuçları yazarım sana.
Windowsun disk birleştiricisinin bitiminden sonra raporunu kaydet.
Daha sonra yine piriform defraggler ile yeniden birleştir.
Bu arada sistem dosyalarında da parçalanma görülmektedir.
Glary ile, dediğim gibi düzeltmelerini ve temizliğini yaptın mı.