Bilgisayarım önceleride ısınıp kapanırdı kendiliğinden fakat şimdi çok daha erken ısınıp çok daha erken kapanıyor.Bilgisayarımın içinde toz yok denecek kadar az.Bilgisayarın içindeki GIGABYTE yazılı demir aşırı derece erken ve fazla ısınıyor...Bu neyden kaynaklanıyor önceden böyle değildi...Bilgisayar 24 Saat kapalı kalsada açtığımda gene aynı hızla ısınıyor ve 45dk-1saatde kapanıyor.
BIOSta şunları gördüm :
Current CPU Temperature = 84 C
Current CPU Fan Speed = 0RPM
Current System Fan Speed = 1480 RPM
Acaba herhangi bir fanımda sorun mu var ?
Bilgisayarım aşırı ısınıyor
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj
Üye
74 mesaj
woaww 84C ulaşmak zordur bu sıcaklığa dikkat et erimesin cpu herneyse şimdi bikere cpu fanın neden kapalı fan kapalıyken bu yazdıkların gayet normal herşeydeen önce cpu fanını aç sonra işlemcini söyle ve fan tam oturmuş mu termal macunda sorun varmı diye kontrol et bide CPUID HW Monıtor programından kontrol et bu arada kaç watt gidiyo işlemciye eğer fazlayas yakarsın sistemi dikkat et.
OP Yeni Üye
33 mesaj
Adnas2121 kardeşim dediklerini nasıl yapacagım :) Macunun ne oldugunu biliyorum. Tam oturmadı sanırım fanım. CPU fanını da nasıl açacağım ? :/
OP Yeni Üye
33 mesaj
İşlemci kullanımının %kaç oldugunu falan nerden öğreneceğim ? :( Ben pek anlamam bi yardımcı olun BIOSdansa biosun neresinden..