Bilgisayarım Çok Ağır Çalışıyor

Jarlaxle
23-04-2010, 01:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Öncelikle Merhaba
Aslında mesajımı uzamanına sorun bölümüne atacaktım, ancak nasıl göndereceğimi çözemedim. Yalnış bir yere yazıyorsam beni affedin. 

Bilgisayarıma format attıktan sonra bile, ilk aldığım zamanlarda ki performansından çok uzakta. Örneğin daha önce Warcraft III oynarken herhangi bir problem yaşamazken, şimdi ekran kartımı zorlayıcı herhangi bir durumda oyunu kare kare görüyorum. Bir süre sonra düzeliyor. Yada eskiden Knight Online oynarken fraps ile video çektiğimde, 75-80 fpslerdeyken. Şimdi 5-20 fps'ye kadar düşüyor.

Aynı zamanda Opera'yla, Firefox'la yada Chrome'la, Facebook'a girip, herhangi bir video izlemeye çalıştığım sıra da dahi bilgisayarım takılıyor. Hiçbir şekilde tam verim alamıyorum. Hatta web sitesinde gezerken bile çeşitli takılmalar yaşıyorum.

Yanılıyor olabilirim ancak problemim ekran kartı driverımda olabilir. Bilgisayarı satın aldığımda bana verilen CD'deki driverı yüklediğim zamanlar birşey olmuyordu. Fakat ben o CD'yi kaybettim, daha sonra nvdia'nın sitesinden en son güncellemesini yüklemek zorunda kaldım. Problem bunda olabilir mi acaba?

İşletim Sistemi: 
Windows XP

Sistem Özellikleri:
Pentium IV 2800
1024 Ram
128 Mb Nvdia GeForce FX5200 Ekran Kartı
Maxtor 80 Gb Hard Disk (İkiye Bölünmüş -40+40-)
17'' Philips Monitör ( Flat değil )

İnternet Tarayıcılarım:
Mozilla, Opera, Chrome 

Aktif Antivürüs Programım:
NOD32 4.00 (Antivürüsten önce de sonra da performansta bir farklılık yok.)