STeReO sormuş:
İşyerimde kullanmak için 2. el parçalardan masaüstü bilgisayar topladım ve XP SP2 kurdum. Bilgisayarım bir süre sonra donmaya başladı. genelde açıyorum bilgisayarı sistem boştayken ya da kullanırken donup kalıyor. Fare oynamıyor, ctrl+alt+del 'i bırakın klavyedeki numlock ışığını bile söndüremiyorum. Bazen de hiç donmuyor. Bilgisayarda msn ve avasttan baka bir şey yuklu değil içi boş. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında bazı tahminlerim var ama emin olmadan masraf yapmak istemiyorum. Mesela kasam kapalı bir yerde ve içinde ekstra soğutucu bir fan yok sadece güç kaynağı ve işlemci fanı var. Sıcaktan olabilirmi diye düşünüyorum. Ya da harddiskten olabilir diyorum, traktör gibi çalışsada bad sector durumuyla karşılaşmadım henüz. Harddisk yuzunden donma yapsa donduğu zaman sürekli ışığı yanması lazım diye düşünüyorum. + reset atınca hata taraması yapıyo açılışta.
Anlayabilmeniz için ayrıntılarla anlatmaya çalıştım. Sizlerin düşüncesi nedir. Bu sorunu nasıl çözerim sizce?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum !!
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
INTEL CELERON 1100 MHz
16 mb S3 ekran kartı
3 gb HDD
256 MB RAM
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727)