Merhabalar arkadaşlar.
Bilgisayarım da sorun yaşamadan oynayabildiğim oyunları (cod warzone) şu an oynayamıyorum. Eski FPS değerlerini göremiyorum. İki gün önce bilgisayarımda oyun oynarken virüs programı (ESET) ile tarama yaparken bir anda bilgisayarım kapandı ve ardından açmayı denediğimde açamadım. Sorunun elektrik kaynaklı olduğunu düşünsem de sorun bilgisayar ile alakalı. Yanlış bir şey yapmamak adına müdahale etmeden önce bilgisayarcıya götürdüm kendisi sıvı soğutmamda bir problem olduğunu ve çözdüğünü artık sorunsuz şekilde çalışacağı şeklinde dönüş aldım.
Tekrardan eve geldiğimde ise FPS değerlerim yarı yarıya düşmüştü. Sorunu çözebilmek adına, format atıp bütün driver kurulumlarını yaptıktan sonra eski FPS değerlerini alamadım ta ki bugün sabaha kadar, sabah bilgisayarımı eskisi gibi kullanabiliyorken bugün akşam saatlerinde tekrardan Warzone'a girdiğimde FPS değerlerimin yarı yarıya düştüğünü gördüm.Normal şartlarda 80 90 sabit fps alırken 20 lere kadar düşen bir fps alıyorum. Ekran kartı veya işlemci ile alakalı bir sorun mu diye düşünüp birkaç benchmark testi yaptım.
Ekran kartı 60-70 derece de %100 kullanımda, işlemci ise 60 derece de 70-80 kullanım oluyor. Ben sorunun tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Sizce ne olabilir? Bu arada sistemim 1060 6 GB, i7 6700K, 16 GB RAM, 750W PSU, B250M-K anakart, Dark Aqua Force 120mm sıvı soğutma kiti ekstra olarak 240 GB SSD ve 120 GB bir HDD mevcut. Şimdiden teşekkürler.