arkadaşlar kablosuz ağda paylaşım yapmak istiyoruz fakat benim bilgisayarımda ağda görünmüyor fakat ben ağa bağlı olan bütün bilgisayarları görebiliyorum benim bilgisayarımın ağda görünmesi için ne yapmam gerekir şimdiden teşekkürler
bilgisayarım görünmüyor
görmemesinin nedeni diğer makinalarla aynı grupta olmaması olabilir. bunun için bilgisayarım sağ tuş özelliklerden (vista için Gelişmiş sistem özellikleri) XP de Bilgisayar Adı sekmesinden Çalışma Grubu bilgisinin diğer makinalarla aynı olmasını sağlamalısınız. Ayrıca Değiştir tuşu ile grubu ve bilgisayar adını değiştirebilirsiniz. Ağ Kimliği tuşuna basarak ileri seçeneği ile sorulara ağınıza uygun cevaplar verebilirsiniz. bu işlemlerde makinanız kapanıp açılmak isteyebilir.
ağ kimliği nerede o tuşu bulamadım
Ağ Kimliği Sihirbazı'na şimdi Etki Alanı veya Çalışma Grubuna Katıl sihirbazı denmektedir. Bir etki alanına çalışma grubuna[ katılmanıza ve bilgisayarınızda bir etki alanı ]kullanıcısı hesabı[ oluşturmanıza yardımcı olur. Sihirbazı açmak için aşağıdaki adımları izleyin:
Sistem'i tıklatıp açın.
- Bilgisayar adı, etki alanı ve çalışma grubu ayarları altında, Ayarları değiştir'i tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.
- Bilgisayar Adı sekmesinde Ağ Kimliği'ni tıklatın.
Not- Bu sihirbazı çalıştırmadan önce, ağa katılma veya ağdan ayrılma iznine sahip bir kullanıcı adına ve parolaya sahip olduğunuzdan ve bilgisayarınızdaki yönetici parolasını bildiğinizden emin olun.